Site icon olovka.info

DOBOJ: Proglašeni najbolji po konkursu “Čestitka iz moje Republike”

Ena Ibraković

Učenica Medicinske škole iz Doboja Ena Ibraković pobjednik je likovno-literarnog konkursa “Čestitka iz moje Republike” koji je organizovala Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj.

Među nagrađenim radovima su i slike Valentine Stojanović iz dobojske Tehničke škole i Jovane Jelić iz Ugostiteljske i trgovinske škole, dok je za najljepši tekst nagrađena Dajana Jović iz Ekonomske škole.

Direktor Ugostiteljske i trgovinske škole Predrag Pašić rekao je Srni da su na konkursu učestvovali učenici svih šest srednjih škola iz Doboja sa dostavljenih 58 radova i da je realizaciju podržala i Uprava grada Doboja.

Povod za konkurs bili su predstojeći novogodišnji i božićni praznici, a osnovni cilj promocija učeničkih dostignuća i vještina, te turističkih potencijala Republike Srpske.

Na čestitkama dominira crtež, a najčešći motivi su tvrđava Gradina iz Doboja, Višegrad, Trebinje, Kozara, Sutjeska.

“Ovaj konkurs je bio prilika da sačuvamo tradiciju pisanja čestitki, te pružimo mogućnost nadarenim učenicima da pokažu umjetnička nadahnuća i vještine”, naveo je Pašić.

On je dodao da su zahvaljujući sponzorima nagrađenima obezbijeđene vrijedne nagrade, i to putovanje u Budimpeštu, sezonska karta za dvije osobe u DŽungla bazene, te poklon bon u vrijednosti od 30 KM. 

(SRNA)

Exit mobile version