Site icon olovka.info

DOBOJ: Prijem za mladog tenisera Marka Maksimovića (FOTO)

marko maksimović tenis doboj

Teniser iz Doboja Marko Maksimović nastavio je sa sjajnim rezultatima ove sezone koje je najavio i prije pandemije virusa korona. Ušao je među top deset najboljih igrača u Evropi u konkurenciji do 14 godina. Ponosan je na svoj uspjeh.

Kako je rekao mnogo truda i rada uložio je da bi postigao ovaj rezultat. Odmora nema. Slijedi priprema za narednu sezonu od koje takođe ima velika očekivanja. Ovaj perspektivni teniser bio je gost gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

Osjećaj je lijep. Naravno, treba dosta rada, truda i odricanja da bi se to postiglo, odnosno treba baš mnogo treninga . Ova godina je za mene čak i najbolja do sada. Mogla je da bude još bolja jer trebalo je da bude još dosta turnira. Međutim, ova korona je poremetila dosta toga. Sve u svemu kad saberem sve ja sam zadovoljan. S obzirom da sada ulazim u kategoriju do 16 godina, to mi je ulazna godina i volio bi da dođem u top 20 igrača Evrope – izjavio je Marko Maksimović, teniser.

Marko Maksimović, teniser

Čestitka na uspjehu koji je postigao stigla je i od gradonačelnika Doboja, koji je ugostio mladog tenisera.

Ono što me raduje je da imamo teniski biser u Gradu Doboju, koji je u svom uzrastu najupsješniji teniser u BiH. On je ušao u top 10 u Evropi, a to je svakako rezultat za respekt. Marko je veliki potencijal i raduje me da voli sport i da mu je posvećen. Sigurno je da je svojim radom i trudom uspio da dođe do ovih rezultata. Želim mu da samo tako i nastavi. Ja sam siguran da ćemo imati jednu svjetsku zvijezdu upravo iz Grada Doboja, a što me jako raduje. Ono što je obaveza i Grada i gradske administracije je da pomognemo i Teniskom klubu „Doboj” što smo i radili u proteklim godinama, odnosno da stvaramo što bolje uslove da naša djeca budu na sportskim terenima i da nižu rezultate i uspjehe. Evo pokazalo se da onaj ko je uporan, ko radi, ko se ne predaje i ko ne odustaje dolazi do vrha u BiH, ali svakako i do vrha u Evropi, odnosno do vrha uopšte tenisa u uzrastu do 14 godina. Marku želim puno uspjeha i da nastavi da niže dobre rezultate, da bude ponos kako svojih prijatelja, svojih roditelja, svog kluba, a naravno i svog Grada – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ponosan na uspjeh mladog tenisera je i njegov trener. Prema njegovim riječima u Teniskom klubu „Doboj” u Doboju postoji još perspektivnih mladih tenisera, koji takođe ostvaruju zapažene rezultate na turnirima.

Imamo prvake BiH u različitim kategorijama, a takođe imamo i par reprezentativaca. Neka od tih imena su Andrej Nedić, prvak BiH do 16 godina, zatim Lana Petković, koja je prošle godine bila prvak BiH do 12 godina, oni su takođe reprezentativci. Tu su još Nikša Smiljanić i Gordan Šukurma, koji je prošle godine bio prvak BiH do 10 godina, kao i Filip Jeftić, koji je sada trenutno treći igrač BiH, tako da mislim da stvarno imamo odlične rezultate – izjavio je Denis Spahić, trener.

Denis Spahić, trener

Pored uspjeha na međunarodnoj sceni, Marko je dominantan i na domaćim turnirima u svojoj konkurenciji. Nedavno je osvojio turnir iz kalendara Tenis Evrope koji je održan u Mostaru dok je u konkurenciji parova nastupio u finalu.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version