Site icon olovka.info

DOBOJ: Održan koncert klasične muzike

doboj koncert klasične muzike

U Doboju je večeras održan koncert klasične muzike u izvođenju Vesne Milutinović, na gitari, i Jovanke Roćenović, na violini, koje su se publici predstavile kompozicijama muzičkih klasika, ali i popularnim kompozicijama savremenih kompozitora /Selsa Mašada, Nikola Paganinija i Ante Gela/.

Milutinovićeva je rekla novinarima da su na repertoaru bile kompozicije koje su interesantne publici, ali koje i same vole, te da u ovom vremenu svjetskog straha i negativne energije publici treba pružiti i nešto lijepo.

“Koncert je razmjena energije na relaciji izvođač-slušalac”, istakla je Milutinovićeva i navela da su već nastupale u Laktašima, a da imaju u planu posjetiti Teslić i Čelinac.

Roćenovićeva kaže da zajedno sa Milutinovićevom predaje u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci, da ih je spojila ljubav prema muzici i da je publika pozitivno prihvatila njihove nastupe.

Koncert je održan u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje, čiji je direktor Vukosava Sofrenić rekla da se raduje ovom događaju, organizovanom nakon pauze od nekoliko mjeseci i uz epidemiološke mjere.

Izvor SRNA

Exit mobile version