Site icon olovka.info

DOBOJ: Predstavnici parlamentarnih stranaka sa arhijerejskim namjesnikom (FOTO)

Mirko Nikolić arhijerejski namjesnik dobojski

Predsjednici gradskih odbora nekoliko parlamentarnih stranaka u Doboju razgovarali su večeras sa arhijerejskim namjesnikom dobojskim Mirkom Nikolićem o pitanju srpskog jedinstva i drugim temama od značaja za ovaj grad i njegov razvoj.

Sastanku su prisustvovali predsjednici dobojskih odbora SNSD-a Obren Petrović, Demosa Slađan Jović, SP Srđan Todorović, DNS-a Dejan Kovačević, Ujedinjene Srpske Sreto Đurković, NDP-a Vjekoslav Petričević i povjerenik SDS-a Zoran Trifunović.

Skupu je prisustvovao i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Subotić. Riječ je o drugom po redu sastanku koji se organizuje u skladu sa inicijativom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a od pozvanih parlamentarnih stranaka sastanku se nije odazvala predsjednica dobojskog Gradskog odbora PDP-a Olivera Nedić.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da, okupljeni oko Srpske pravoslavne crkve, politički subjekti u neformalnom razgovoru mogu da prevaziđu određene nesuglasice i postignu određeni stepen jedinstva za kreiranje politika bitnih za grad Doboj i njegove građane.

“Crkva je iznad svih politika i zato je dobro da smo ovdje okupljeni”, izjavio je Jerinić i najavio održavanje ovakvih sastanaka i u narednom periodu.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Arhijerejski namjesnik dobojski Mirko Nikolić rekao je da su sastanci prilika da učesnici neformalno razmijene iskustva, neopterećeni svakodnevnim političkim dešavanjima, kao i da se upoznaju o planiranim aktivnostima uprave Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju.

Mirko Nikolić, arhijerejski namjesnik dobojski

Sastanak je održan u svetosavskoj sali pri ovom hramu.

Prvi sastanak sa predstavnicima dobojskih parlamentarnih stranaka organizovan je 15. septembra.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

(SRNA)

Exit mobile version