Site icon olovka.info

DOBOJ: Predrag Lazić – Sve mlađi korisnici droge

doboj droga

Na području Policijske uprave Doboj tokom šest mjeseci dokumentovano je 12 krivičnih djela, podneseno sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato šest prekršajnih naloga za posjedovanje ili konzumiranje droge, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije pri ovoj upravi Predrag Lazić.

Lazić je naveo da su izdata i 53 prekršajna naloga zbog odbijanja testa na prisustvo droge.

“U polnoj strukturi kao počinioci krivičnih djela brojniji su muškarci, a starosna dob je sve niža. Imamo registrivane maloljetnike koji su konzumenti droge, što je zabrinjavajuće”, rekao je novinarima Lazić i upozorio da se broj korisnika narkotika svake godine povećava.

On je naveo da je tokom prošle godine zaplijenjeno oko četiri kilograma marihuane, 1,2 kilograma amfetamina, 293 grama hašiša i 286 sjemenki indijske konoplje.

“Ukupno su počinjena 22 krivična djela, podnesena 72 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata ukupno 243 prekršajna naloga”, izjavio je Lazić.

Prema njegovim riječima, tokom prošle godine sprovedene su operativne akcije “Teatar” i “Mol”.

Lazić je istakao da pripadnici policije danas dijele letke građanima na području Doboja i opština koje su u operativnoj nadležnosti ove uprave, povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

On je naglasio da je riječ o javnoj kampanji “Odlučni u suprotstavljanju” Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji je cilj širenje svijesti o štetnosti i posljedicama koje nastaju konzumiranjem narkotika i preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotrebe droge.

Pripadnici policijskih stanica iz Doboja danas organizuju podjelu letaka građanima u ovom gradu, a sutra će podjela biti obavljena i na području svih opština u operativnoj nadležnosti ove policijske uprave. 

SRNA

Exit mobile version