Site icon olovka.info

DOBOJ: Potpisan sporazum sa Trgovinskom i industrijskom komorom Budimpešte

srećko stojaković

Predstavnici Područne privredne komore Doboj i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte potpisali su večeras sporazum o saradnji sa akcentom na metaloprerađevačku i mašinsku industriju, poljoprivredu i druge privredne oblasti.

Povjerenik Trgovinske i industrijske komore Budimpešte za zapadni Balkan Mikloš Bornemisa rekao je novinarima da Komori predstoji dvogodišnji period da ocijeni potrebe privrednika dobojske regije i u kom segmentu im se može pružiti podrška.

“Naš posao je da politički program koje su naše vlade dogovorile pretočimo u ekonomski i damo mu ekonomsku suštinu”, naveo je Bornemisa.

On je ukazao na to da je isti postupak sproveden i sa Srbijom i da je višegodišnji rad tamo urodio plodom.

Direktor Područne privredne komore Doboj Srećko Stojaković rekao je da sporazum obavezuje strane da međusobno razmjenjuju informacije o ponudi i potražnji privrednika, kao i na zakonske odredbe, uz razmjenu primjera dobrih praksi organizovanjem seminara u radu privrednika i njihovih pojedinih segmenata.

Predsjednik Područne privredne komore Doboj Radovan Pazurević ukazao je da je Mađarska važan spoljnotrgovinski partner za Republiku Srpsku, te da je ova država izuzetno dobro organizovana sa razvijenom poljoprivrednom djelatnošću u Evropi, čije bogato iskustvo se može iskoristiti.

On ja najavio i potpisivanje ugovora turističkih organizacija.

Milorad Nikolić, vlasnik kompanije za proizvodnju i snabdijevanje komponentama pneumatike i hidraulike “MN fleks” iz Doboja kaže da je potpisani sporazum dobra prilika da svoje proizvode plasira i van područja BiH.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević naveo je da je riječ o prvoj u nizu aktivnosti koja obostrano pruža velike mogućnosti za privrednike.

Delegacija Trgovinske i industrijske komore Budimpešte sutra će razgovarati sa predstavnicima dobojske Turističke organizacije. Sastanak je zakazan za 10.00 časova.

Područna privredna komora Doboj jedna je od pet u jedinstvenom komorskom sistemu Republike Srpske i obuhvata devet lokalnih zajednica – Doboj, Derventu, Brod, Vukosavlje, Modriču, Stanare, Šamac, Petrovo i Teslić.

/SRNA/

Exit mobile version