Site icon olovka.info

DOBOJ: Podržana inicijativa o uvođenju knjigovodstvenog programa (FOTO)

tijana vasiljević stokić

Predstavnici Gradske uprave Doboj podržali su inicijativu Ekonomske škole o uvođenju knjigovodstvenog programa kako bi učenici stekli praksu koja im nije omogućena kroz predmetnu nastavu, kao ni u preduzećima.

U Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za predstavnike Ekonomske škole, čiji je projekat “Eko bankar” ocijenjen kao najbolji po javnom pozivu Fondacije “Mozaik”.

Direktorica Ekonomske škole Tijana Vasiljević Stokić rekla je novinarima da je veoma značajna podrška Gradske uprave u cilju uvođenja knjigovodstvenog programa za učenike ove škole, sticanja prakse i znanja koja od njih privatni sektor očekuje po izlasku iz škole.

“Od naših bivših učenika čuli smo da su dobili priliku da rade u agencijama, ali da kroz nastavu koja je teorijska kada je riječ o knjigovodstvu nisu mogli da se zaposle”, navela je Stokićeva.

Tijana Vasiljević Stokić, direktor Ekonomske škole DobojOna je zahvalila najavi Gradske uprave što će se u ime Ekonomske škole obratiti resornom ministarstvu kako bi ta inicijativa bila i realizovana.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević pozdravio je ostvarene rezultate škole na projektu “Eko banka”, koju je sufinansirala i Gradska uprava, čijom realizacijom će učenici kroz praksu značajno upotpuniti teorijska znanja.

Kovačević je naveo da se na današnjem sastanku razgovaralo i o drugim projektima ove škole.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Profesor ekonomske grupe predmeta Tanja Lukić kaže da projekat “Eko banka” treba da se upotpuni bankarskim programom koji učenici smjera bankarski tehničar moraju da poznaju kako bi se kao blagajni službenici zaposlili u banci.Kada je u pitanju knjigovodstveni program, Lukićeva kaže da je to važno za učenike smjera ekonomski tehničar, s obzirom na to da se u predmetnoj nastavi knjigovodstvo stiču teorijska znanja i da im nije omogućena praksa u nekim od preduzeća.

Tanja Lukić, profesor ekonomske grupe predmeta – Ekonomska škola Doboj

Član tima najbolje ocijenjenog projekta “Eko bankar” Nikolina Ristić navodi da je u školi otvoren kabinet koji je opremljen sredstvima grada Doboj i Fondacije “Mozaik”.

Nikolina Ristić, član tima najbolje ocijenjenog projekta “Eko bankar”

Šalter ima svu potrebnu opremu za obavljanje platnog prometa sa fizičkim i pravnim licima, isplate i uplate u gotovom novcu, jer raspolaže brojačem novca, detektorom za novčanice, sefom za novac i brojačem sitnog kovanog novca.

Ona kaže da će izvođenjem praktičnog dijela nastave učenici smijera bankarski tehničar moći da savladaju više od 50 odsto svih bankarskih poslova, a značajnu podršku su dobili i od Unikredit banke.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

(SRNA)

Exit mobile version