Site icon olovka.info

DOBOJ: Podijeli radost, znanje i ljubav sa Željeznicama Srpske

Željeznice Republike Srpske organizovale su, u okviru „Dečije nedjelje“ kroz aktivnosti iz Programa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, besplatan prevoz za ukupno 78 učenika i 9 učitelja iz OŠ Vuk Karadžić iz Petrova, na relaciji Petrovo Novo – Doboj – Petrovo Novo.

Učenici OŠ Vuk Karadžić iz Petrova zajedno sa svojim učiteljima, u okviru planiranog vaspitno – obrazovnog procesa i pod sloganom „Podijeli radost, znanje i ljubav“ tokom meseca oktobra, posjetili su željezničku stanicu Doboj.

Mališani su obišli željezničku stanicu i perone, pješački most „Pasarelu“ vidjeli na koji način vozovi voze, upoznali su se sa radom otpravnika, šefa stanice, mašinovođe, manevriste i konduktera, smjestili se u voz i uživali u vožnji za koju su izrazili iskreno dječije oduševljenje, te želju da je uskoro ponove.

Za osnovce iz Petrova, željezničari su kao dobri domaćini pripremili i slatke poklone dobrodošlice.

Upoznavanje učenika sa funkcionisanjem željezničkog saobraćaja u okviru nastavnog plana i programa, kao i nastavnih jedinica Priroda i društvo i Moja okolina, te promocija željezničkog saobraćaja, ciljevi su akcije kojom su Željeznice Republike Srpske uspostavile saradnju i vrlo rado se odazvale na poziv mališana i nastavnog osoblja osnovne škole iz Petrova.

Foto: ŽRS/Facebook
/Željeznice Republike Srpske/

Exit mobile version