Site icon olovka.info

DOBOJ-PETROVO: Osnivanje organizacione jedinice vrtića u Petrovu

ozren petković

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević potpisali su danas sporazum o zajedničkim obavezama za osnivanje posebne organizacione jedinice dobojske Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” u Petrovu.

Petković je naveo da je riječ o nastavku pronatalitetne politike u ovoj lokalnoj zajednici zahvaljujući gradu Doboju i pomoći predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, koja je obezbijedila inicijalnih 150.000 KM za renoviranje i adaptaciju vrtićkog prostora.

Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo

Prema njegovim riječima, ukupni troškovi za uređenje objekta iznose oko 250.000 KM, a sredstva su obezbijedili i ministarstva prosvjete i kulture, te uprave i lokalne samouprave, kao i međunarodne organizacije “Vorld vižn” i Razvojni program UN.

Petković je ukazao na potrebu da od proljeća za ove potrebe bude adaptiran dodatni prostor s obzirom na to da je smještajni kapacitet vrtića do 45 djece, a prijave je poslalo više od 70.

Kovačević je rekao da je Gradska uprava Doboja rado izašla u susret opštini Petrovo i njihovom zahtjevu za formiranje dobojske organizacione radne jedinice vrtića u Petrovu kako bi bile ostvarene administrativne uštede.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Anđelka Kuzmić, direktor Javne predškolske ustanove Majke Jugović očekuje da od oktobra sa radom počne organizaciona jedinica u Petrovu smještajnog kapaciteta do 45 djece podijeljene u dvije vaspitne grupe – mješovitu jasličku i djecu do tri godine, te djecu od tri do šest godina.

Anđelka Kuzmić, direktor Javne predškolske ustanove Majke Jugović Doboj

Kuzmićeva je naglasila da je osnivanje organizacione jedinice u drugoj lokalnoj zajednici jedinstven slučaj u Republici Srpskoj. 

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version