Site icon olovka.info

DOBOJ: Dobojski đaci sjeli u školske klupe (FOTO)

doboj prvi dan škole

Nova školska godina počela je i u dobojskim osnovnim i srednjim školama. U školske klupe devet osnovnih škola na području Doboja po prvi put sjelo je oko 500 prvačića.

Zvono je označilo početak nove školske godine. Škole u Doboju su školsku 2021/22. dočekali spremno. Časovi traju 45 minuta, bez dijeljenja odjeljenja, uz pridržavanje epidemioloških mjera. U devet osnovnih dobojskih škola upisano je 496 prvačića. Najviše prvačića – 145 upisano je u Osnovnu školu“Sveti Sava” u Doboju, a onda slijede OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” i “Dositej Obradović”.

-Za školsku 2021/22 godinu u centralnu školu upisano je 127 prvačića, raspoređenih u 5 odjeljenja. U PO Kostajnica upisano je pet učenika, u PO Grapska tri učenika. Značajan je porast u odnosu na protekle godine- izjavio je Ljubiša Blagojević, direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj.

Ljubiša Blagojević, direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj

Početak škole upozorenje je i za vozače da pažljivo voze u blizini školskih objekata. Sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju sa početkom nove školske godine počela je akcija policije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“. U narednom periodu pred svakom školom dežuraće policajac. U posljednje tri godine nije bilo saobraćajnih nesreća u blizina škola,ali bez obzira Grad Doboj ulaže u saobraćajnu infrastrukturu. Postavljena je dodatna horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija.

Grad Doboj je uložio značajna sredstva u infrastrukturu. Postavljena je vertikalna i horizontalna signalizacija i ležeći policajci na problematične raskrsnice na kojima su se dešavale saobraćajne nezgode. To sve će doprinijeti većoj bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju- izjavio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj

-Grad je kao i svih prethodnih godina imao dobru saradnju sa svim osnovnim i srednjim školama. Uloženo je mnogo u infrastrukturu, kao i u opremanje unutrašnjih objekata u školama. Moramo izdvojiti izgradnju sportske sale kod Medicinske škole, kao i toplifikaciju određenih škola u ruralnim područjima- Miloš Bukejlović, potpredsjednik Skupštine grada Doboj.

Miloš Bukejlović, potpredsjednik Skupštine grada Doboj

Školsko zvono označilo je početak nove školske godine i za srednjoškolce u šest dobojskih srednjih škola. Ove godine u prve razrede srednjih škola upisano je 680 učenika u 28 odjeljenja.

RTV Doboj

Exit mobile version