Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana manifestacija „Folkloraši svome gradu“ (FOTO)

folklor doboj

„Folkloraši svome gradu“ – naziv je manifestacije održane u sklopu obilježavanja Dana grada. U velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje članovi KUD-a Doboj su nakon godinu i po zaigrali pred domaćom publikom.

Na licima folkloraša osmijeh. Srećni su što konačno nakon godinu i po dana pauze mogu da zaigraju pred publikom. Kažu nedostajali su im nastupi. Uprkos pandemiji virusa korona uspjeli su da pripreme i neke nove koreografije. Prvi ansambl premijerno je izveo „Vlaške igre“.

– Moram priznati da sam sretna, prvi nastup nako godinu i po pauze. Uložili smo mnogo truda i vremena da ovo večeras bude kako dolikuje našem Gradu. Nadam se da ćemo u idućem periodu imati dosta nastupa, da pokažemo sav naš uloženi trud– izjavila je Magdalena Vračević, članica KUD-a Doboj.

Magdalena Vračević, članica KUD-a Doboj

 Publika je ta za koju igramo, ona je tu zbog nas a na nama je da im pokažemo ono što znamo. Igramo za publiku ali i za svoju dušu i puno nam znači kada nas nagrade aplauzom– rekao je Darko Martić, član KUD-a Doboj.

Darko Martić, član KUD-a Doboj

U proteklih godinu i po dana nije bilo nastupa i putovanja. Raduju se gostovanju u avgustu.

– Prvi ansambl 6. 7. i 8. avgusta boraviće u Mladenovcu, i uzeće svoje učešće na danima tradicionalne koloniozacije. Tada se tamo održava jedan veliki Festival i ove godine nam je pripala čast da se i tamo predstavimo– izjavila je Rosa Jović, predsjednik KUD-a Doboj.

Rosa Jović, predsjednik KUD-a Doboj

„Folkloraši svome gradu“ je tradicionalna manifestacija koju članovi KUD-a poklanjaju svome gradu za rođendan. Prošle godine ova manifestacija nije održana zbog pandemije virusa korona. Inače,bila je ovo posljednja u nizu manifestacija organizovanih povodom Dana grada.

 Ove godine Vidovdan i Dan grada obilježavamo na jedan svečani način. Imajući u vidu prošlogodišnju situaciju kada je sve bilo zatvoreno i ne moguće za organizovati, ove godine smo svi posebno srećni ali i naši sugrađani su. Ovom prilikom zahvaljujem se KUD-u Doboj na ovom predivnom koncertu, oni su najbolji i najsjajniji ambasadori našeg Grada, tako da im iskreno i od srca želimo da nas nastave predstavljati širom svijeta kao što su to činili i prije- rekla je Sanja Vulić, poslanik u PS BiH.

Sanja Vulić, poslanik u PS BiH

Dobojski hram kulture nakon ove manifestacije ide na ljetnju pauzu.

– Ovo je bio koncert koji je izazvao veliku pažnju, i nadam se da je ovo znak da krećemo dalje i da smo završili sa tim jednim periodom u kojem smo se čuvali i nismo mogli organizovati kulturne događaje ili smo ih morali organizovati prateći sve epidemiološke mjere. Mislim da ovo označava da dalje idemo u dobrom pravcu i na dobar način. Koncertom KUD-a mi na neki način zaokružujemo ovu sezonu, juli i avgust su mjeseci odmora i tada nema kulturnih dešavanja, ali već na jesen smo tu sa novim sadržajima- izjavila je Lidija Žarić, v.d. direktora Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.

Lidija Žarić, v.d. direktora Centra za kulturu i obrazovanje Doboj

I publika se uželjela nastupa članova KUD-a. Tome svjedoče njihova raspoložena lica i gromoglasni aplauzi, kojima su nagradili svaku koreografiju.

Exit mobile version