Site icon olovka.info

DOBOJ: Košarkaški klub FinDo organizovao manifestaciju povodom završetka projekta „Igraj i pobijedi“ (FOTO)

kk findo

Košarkaški klub FinDo organizovao je manifestaciju povodom završetka projekta „Igraj i pobijedi“. Ovaj projekat je realizovan uz podršku grada Doboja, Omladinske banke i Fondacije „Mozaik“. U sklopu projekta nabavljeni su neophodni sportski rekviziti uz pomoć kojih će mladi košarkaši lakše da treniraju.

Projekat „Igraj i pobijedi“ dobojskog Košarkaškog kluba „FinDo“ je jedan od deset projekata koji je dobio podršku, grada Doboja, Omladinske banke i Fondacije „Mozaik“. Vrijednost projekta je oko 1.500 KM, a za ta sredstva nabavljeni su rekviziti koji će služiti za unapređenje rada u ovom sportskom kolektivu.

– Mi smo se kroz ovaj Projekat uglavnom bazirali na sportske rekvizite koji su nam neophodni za izvođenje treninga, kao što su čunjevi, prepreke, lopte i sl., sve ono što djeci može biti zanimljivo u izvođenju jednog treninga. I poslije dvadeset godina radimo sa istim entuzijazmom i sugurno je da ćemo se i dalje usavršavati jer samo tako možemo opstati. Iza nas su vidljivi dugogodišnji rezultati i mi smo sigurno jedni od ambasadora Grada Doboja, kako u Republici Srpskoj, tako i šire– izjavio je Saša Šumatić, trener KK „FinDo“ Doboj.

Saša Šumatić, trener KK „FinDo“ Doboj

Košarkaški klub „FinDo“ postoji već dvije decenije. Trenutno broje 120 članova raspoređenih u pet slelekcija.

Ponosni na uspjeh ovog kluba i rezultate koje imaju iza sebe, su i u Gradskoj upravi. Podržali su ovoj projekat, a i u narednom periodu nastaviće da pomažu rad ovog sportskog kolektiva.

 Ovo je jedan sportski Projekat koji je meni lično posebno drag, jer sam niz godina bio član Košarkaškog kluba “FinDo”. Ovo je jedna od poznatijih košarkaških škola u Republici Srpskoj. Projekat je podržan od strane Grada i Omladinske banke i nadam se da će imati značaja za mlade košarkaše koji će uz pomoć ove opreme moći da usavrše svoju tehniku i postanu što bolji košarkaši- rekao je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Nakon što su uručene zahvalnice svima koji su pomogli realizaciju projekta „Igraj i pobijedi“ održan je javno-pokazni trening omladinskih selekcija. Nakon treninga na teren su izašli pioniri i kadeti, kao i veterani i aktivni igrači kluba, koji su pokazali svoje umijeće sa košarkaškom loptom u revijalnim utakmicama.

Exit mobile version