Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana 31. redovna sjednica lokalnog parlamenta (FOTO)

budžet grad doboj

U Doboju je održana 31. sjednica lokalnog parlamenta. Usvojen je Nacrt budžeta za sljedeću godinu u iznosu većem od 43 miliona KM. Na posljednjem skupštinskom zasijedanju u ovom sazivu usvojen je i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu većem od 86 i po miliona maraka.

Nacrtom budžeta Grada Doboja za 2021. godinu ukupna budžetska sredstva iznose 43.312.000 KM. U ukupnim budžetskim sredstvima poreski prihodi čine 56 odsto, a neporeski prihodi 34 odsto. Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je da je Nacrt budžeta upravo projektovan na osnovu praćenja realnih poreskih i neporeskih prihoda, te procijenjenog kretanja u narednoj godini.

Budžet je potpuno uravnotežen u prihodovnoj i rashodovnoj strani, tako da će svi u narednom periodu u javnoj raspravi o budžetu da daju svoje primjedbe, sugestije i da doprinesu što boljem planiranju sredstava za narednu godinu – izjavio je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Nacrt budžeta za narednu godinu usvojen je odlukom skupštinske većine. Protiv su bili odbornici SP-a i PDP-a, koji su imali određene zamjerke. Ovo je inače bilo posljednje skupštinsko zasijedanje lokalnog parlmenta u ovom sazivu. Tokom četverogodišnjeg mandata usvojen je veliki broj kvalitetnih odluka. Najponosniji su na onu usvojenu početkom septembra prošle godine. Jednoglasno je usvojena odluka o sufinansiranju kupovine 100 stanova za mlade bračne parove. Izdvajaju se još neke.

Od odluka koje možemo izdvojiti zavisno od oblasti na koje se odnose, specifičan je sam Nacrt prostornog plana koji smo danas usvojili, kao i neke infrastrukturne stvari koje je Skupština grada Doboja u periodu koji je iza nas usvajala, krenuvši od samog Administrativnog centra Grada, sportske sale, kružnih tokova koji su u skorijoj najavi, kao i drugi brojni infrastrukturni radovi koji se dešavaju – rekao je Miloš Bukejlović, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Miloš Bukejlović, predsjednik Skupštine grada Doboja

Ovogodišnji budžet, koji je razvojnog karaktera, je najveći u istoriji Grada. Drugim rebalansom je uvećan za oko sedam miliona maraka, te je usvojen na ovoj 31. sjednici dobojske skupštine u ukupnom iznosu od 86.550.710 KM. Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Doboja u ovom sazivu odbornici su glasali za 25 tačaka dnevnog reda.

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić, Gradonačelnik Doboja

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version