Site icon olovka.info

DOBOJ: Održan sastanak predstavnika dobojskih parlamentarnih stranaka sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem (FOTO)

fotije u doboju

Predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Doboju razgovarali su sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem u Vladičanskom dvoru.

Na sastanku je razgovarano o pitanju srpskog jedinstva, ali i o drugim temama od značaja za ovaj grad i njegov razvoj.

To je neki zacrtani svetosavski kurs kojim trebamo da idemo mi svi. A zašto? Upravo zato da bi sačuvali svoje postojanje na ovom prostoru, da bi sačuvali Republiku Srpsku i sve naše tradicije, vrijednosti. kulturu, jezik vjeru i sve drugo što ide s tim. Svetosavski duh treba da nas objedinjuje i da ne budemo sebični, odnosno da ne stavljamo svoj interes ispred interesa naroda, crkve i naše vjere, nego da budemo konstruktivni i da radimo svi zajedno na dobru – izjavio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije

Njegovo prisustvo ovdje nam svakako daje dodatnu mirnoću, a isto tako i njegova mudrost, saznanja i sve one poruke koje nam je donio. Sve ono što je pričano ovdje je jedna sasvim normalna i realna priča. Pokazalo se jedno zaista veliko srpsko jedinstvo, koje je po meni samom, a i po svima nama najpotrebnije sada u ovom periodu nego ikada do sada – rekao je Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja (SNSD)

Sastanku su pored episkopa Fotija i sveštenstva arhijerejskog namjesništva dobojskog prisustvovali predstavnici dobojskog SNSD-a, DEMOS-a, SP, Ujedinjene Srpske, SDS-a i DNS-a. Nije bio niko od predstavnika PDP-a.

RTV Doboj

Exit mobile version