Site icon olovka.info

DOBOJ: Ministar Vojin Mitrović boravio u radnoj posjeti Gradu Doboju

vojin mitrović

Ministar transporta i komunikacija BiH Vojin Mitrović boravio je u radnoj posjeti Gradu Doboju. Ovo je njegova prva posjeta jednoj lokalnoj zajednici nakon što je imenovan za ministra. Sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem razgovarao je o izgradnji mreže auto-puteva, sa akcentom na Koridor 5C.

Doboj je raskrsnica željezničkog čvora, a postaje i raskrsnica auto-puteva, rekao je prvi čovjek Grada Doboja dodajući da se najveće infrastrukturne investicije upravo dešavaju na području dobojske regije. Izgradnja Koridora 5C i njegova druga faza izgradnje kroz Republiku Srpsku, bila je tema sastanka resornog ministra BiH i gradonačelnika Doboja. Druga faza obuhvatiće izgradnju obilaznice oko Doboja, od Rudanke, preko Putnikovog brda, do entiteske granice.

-To je nešto što će grad Doboj rasteretiti kada se tiče saobraćaja i sigurno da je to prijeko potrebno gradu Doboju, s obzirom, da imamo magistralni put M-17 koji je najopterećeniji put u BiH, odnosno put na kojem je najveća frekvencija vozila. To je ono što daje dodatnu šansu razvoju Grada Doboja- izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Put Johovac-Rudanka, zatim zaobilaznica Rudanka, i put do izlaska prema entitetu FBIH je jedna vrlo interesantna dionica i svi potrebni radovi koji se tiču Ministarstva su urađeni. Takođe, i lokalna zajednica je uradila svoj dio posla, tako da mi možemo očekivati vrlo brzo da se dio tih radova završi – rekao je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija BiH.

Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija BiH

Ovo je bila prva radna posjeta ministra Mitrovića, jednoj lokalnoj zajednici nakon što je preuzeo funkciju ministra transporta i komunikacija BiH. Današnjem sastanku prisustvovali su i poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštinine BiH Obren Petrović i Sanja Vulić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, te počasni predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Uroš Gostić.

Foto: srna.rs, Facebook/GradDoboj

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version