Site icon olovka.info

PU DOBOJ Lazić: Tokom ove godine pronađeno 35 migranata, uskoro zajedničke patrole

PU Doboj Predrag Lazić

Na području Policijske uprave Doboj tokom ove godine pronađeno je 35 migranata, izjavio je zamjenik načelnika Policijske uprave Predrag Lazić, koji je najavio zajedničke patrole sa graničnom policijom kako bi se spriječilo ilegalno kretanje i zadržavanje migranata.

Lazić kaže da su zbog pojačanog prisustva migranata održani sastanci sa predstavnicima granične policije i pripadajućim policijskim stanicama uz granicu sa Hrvatskom, a na kojima su dogovorene aktivnosti o zajedničkim patrolama.

“Sprovodiće se zajedničke patrole pripadnika policije i granične policije a sve u cilju da se ova pojava svede na minimum i spriječe kretanje i zadržavanje migranata na prostoru koji pokriva Policijska uprava Doboj”, izjavio je Lazić.

Prema podacima dobojske Policijske uprave, tokom 2023. godine pronađeno je 137 migranata, za 46,3 odsto manje nego u 2022. kada ih je pronađeno 255.

Riječ je o 115 lica muškog pola i 22 ženskog pola, najviše sa prostora Avganistana.

U ovom periodu izvršena su i rasvijetljena tri krivična djela krijumčarenje lica, podnesena tri izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv četiri lica, od kojih su dva povratnici u činjenju prekršaja.

Iz policije navode da nisu evidentirali krivična djela koje su počinili migranti. 

Foto: rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version