Site icon olovka.info

DOBOJ: Kreativni hobi jača socijalne veze učenika FOTO

Digitalni svijet onemogućava djecu da iskažu svoj pun potencijal, dok kreativni hobi jača njihove socijalne veze, izjavila je Suzana Teofilović, psiholog u Ugostiteljskoj i trgovinskoj školi u Doboju koja je danas povodom Dana škole organizovala manifestaciju “Kreativnošću protiv zavisnosti”.

Teofilovićeva je ukazala na značaj kreativno iskorištenog slobodnog vremena kod djece bilo da je riječ o sportu, pjevanju, crtanju, pisanju ili plesu, s obzirom na to da tako jačaju njihove socijalne veze.

Ona je istakla da su učenici danas jako zavisni od tehnologija i poručila da je živa interakcija najbolji izvor komunikacije.

“Svakako da digitalni svijet ima svoje prednosti ali mi se ipak borimo da svoje potencijale pokažemo i da se kroz to pokazivanje potencijala odmaknemo od digitalnog svijeta”, izjavila je Teofilovićeva.

Ona je ukazala na istraživanja na osnovu kojih je utvrđeno da nas digitalni svijet odvaja od nas samih i onemogućava da iskažemo svoje potencijale.

Manifestaciju “Kreativnošću protiv zavisnosti”, u kojoj učestvuju učenici svih šest dobojskih srednjih škola, sedmi put organizuje Ugostiteljska i trgovinska škola, a nastali radovi biće izloženi u holu Srednjoškolskog centra.

Direktor Ugostiteljske i trgovinske škole Predrag Pašić kao primarni cilj manifestacije navodi da djeca sama iskažu svoja znanja i veštine iz neformalnih oblasti, bilo da se radi kreativno pisanje eseja, crtanje, pjevanje, slikanje, ukrašavanje voća i povrća.

/SRNA/

Exit mobile version