Site icon olovka.info

DOBOJ: Konstituisana Skupština grada Doboja (FOTO)

skupština grada doboja

Polaganjem zakletve ponovo izabranog gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića i odbornika konstituisana je Skupština grada Doboja. Na njenom čelu biće Sevlid Hurtić, a potpredsjednik je Miloš Bukejlović.

Prema riječima Jerinića imaće široku skupštinsku većinu, a upravo, dodao je, politička stabilnost donosi prosperitet lokalnoj zajednici. Prvo skupštinsko zasjedanje u ovom sazivu će biti vrlo brzo, poručio je gradonačelnik i istakao da je Grad Doboj zbog ponavljanja izbora pretrpio ogromne štete.

-Grad Doboj je imao indirektnu štetu nepotvđivanjem izbora 15. novembra, odnosno od 15. decembra trideset dana nakon održavanja izbora do dana današnjeg. Vjerujte mi ništa se nije značajno promijenilo jer mi imamo široku skupštinsku većinu koja daje stabilnost i siguran sam jedan puls gradskoj administraciji da nastavimo sa svim onim projektima koje smo započeli – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Završetak izgradnje sportske dvorane, izgradnja još jednog parka, uređenje korita rijeke Bosne, izgradnja adminstrativnog centra i industrijske zone samo su neki od prioriteta za naredne četiri godine.

-Tu očekujemo zajednička ulaganja sa Vladom Republike Srpske i to je ono što je sigurno jedan od većih zahvata. Pored toga, Bolnica svakako ide svojom dinamikom i već sljedeće godine ćemo imati najsavremeniju i najmoderniju Bolnicu na Balkanu, a to je nešto po čemu će Grad Doboj biti prepoznatljiv. Nećemo odustati od podrške mladim bračnim parovima jer želimo da mladost ostaje u Gradu Doboju, a to će biti obaveza i za mene kao gradonačelnika, ali svakako i kompletne gradske administracije – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Tajnim glasanjem za predsjednika Skupštine je izabran Sevlid Hurtić, ispred Koalicije „Doboj u srcu“. Podršku je dobio od 25 odbornika, a isti toliki broj je podržao SNSD-ovog kandidata Miloša Bukejlovića za potpredsjednika ovog najvišeg gradskog tijela.

-Mi kao gradska Skupština ćemo u svakom pogledu svaki dobar projekat podržati. Ovo će biti jedna velika i široka koalicija. Sam izbor danas za predsjednika i potpredsjednika Skupštine, gdje je 25 od 27 odbornika bilo ZA je dokaz da je to negdje oko 90% ljudi koji su u većini u gradskoj Skupštini – izjavio je Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja

Konstitutivnom sjednicom rukovodili su najstariji i najmlađi odbornici.

-Prvi put sam u skupštinskim klupama. Moram priznati da je velika čast, ali i velika odgovornost prema svim građanima Grada Doboja koji su me birali, a posebno prema mladim ljudima koji su glasali za mene. Ono što je sigurno jeste da ću ja svoj odbornički mandat posvetiti mladim ljudima – rekao je Aleksandar Goganović – odbornik SNSD-a u Skupštini grada Doboja.

Aleksandar Goganović – odbornik SNSD-a u Skupštini grada Doboja

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada Doboja izabran je ponovo Velibor Jerinić. Prvo sjednica skupštine grada Doboja u novom sazivu trebala bi biti održana do kraja ovog mjeseca.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja, rtvdoboj.org

(RTV Doboj)

Exit mobile version