Site icon olovka.info

DOBOJ: Jerinić – Znanje niko ne može uzeti (FOTO)

doboj prijem za vukovce

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić organizovao je danas prijem za sve učenike generacije i dobitnike Vukove diplome osnovnih i srednjih škola iz ove lokalne zajednice kojima je poručio da im znanje niko ne može uzeti.

Jerinić je istakao da su ovi mladi ljudi ponos roditelja, škola, ali i grada Doboja i Republike Srpske.

“Čestitam im za uspjeh, sa željom da u budućnosti pokažu da mogu nositi najodgovornije funkcije i da nasljeđuju nas malo starije”, rekao je Jerinić novinarima tokom prijema povodom Dana grada – Vidovdana, 28. juna.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je za ukupno 27 najboljih učenika devet dobojskih osnovnih škola i 15 učenika iz šest srednjih škola uručio novčani poklon, kao i figuru jabuke koja predstavlja simbol grada, rad akademskog vajara Drage Handanovića.

Učenik generacije Ekonomske škole Marija Vasić rekla je da su trud, učenje i kontinuirani rad rezultat njenog uspjeha, što uz odlične ocjene potvrđuju i postignute nagrade sa takmičenja iz predmeta ekonomije, matematike, srpskog jezika, kao i stručnih predmeta.

Vasićeva je upisala Visoku poslovno-tehničku školu u Doboju.

Učenik generacije u Gimnaziji Anđela Ćurguz namjerava da upiše Elektrotehnički fakultet u Banjaluci ili Beogradu, a njen školski drug Luka Đurđević planira upisati isti fakultet, ali u Novom Sadu.

Učenik generacije škole “Milan Rakić” iz Bukovice Velike Igor Suvajac kaže da je ponosan na ostvarene rezultate, da je upisao Elektro školu – smjer informacione tehnologije, s obzirom na to da su mu najdraži predmeti matematika i fizika.

“Svidjelo mi se održavanje nastave na daljinu, vrlo dobro sam se snašao, i smatram da je to dobar korak za sve nas i da je dobro realizovano”, rekao je Suvajac.

Jana Živak, učenik generacije Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, kaže da je upisala Gimnaziju i da nema straha zbog odabira srednje škole s obzirom na dosadašnji rad i postignute rezultate na školskim takmičenjima.

Učenik generacije Osnovne muzičke škole “Markos Portugal”, na odsjeku harmonika, Miloš Milivojević kaže da iza sebe ima mnogo međunarodnih takmičenja, od kojih je kao najdraže izdvojio u Gracu, u Austriji, gdje je ostvario zapažen uspjeh.

Miloš je rekao da nastavlja muzičko školovanje u Banjaluci.

Današnjem prijemu najboljih učenika dobojskih osnovnih i srednjih škola prisustvovala je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Exit mobile version