Site icon olovka.info

DOBOJ: Izložba Miloša Vujića – Umjetnik kao mitolog

miloš vujić umjetnik kao mitolog

U četvrtak, 26. novembra u 19 časova, u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje biće otvorena izložba Umjetnik kao mitolog autora Miloša Vujića iz Banjaluke.

Na izložbi autor se predstavlja sa 20 slika i 7 skulptura, koje su dio umjetničkog projekta (doktorskog rada) od šesdeset slika rađenih tehnikom ulja na platnu. Umjetnik u svom stvaralačkom radu iz slavenskog paganskog svijeta, prikuplja motive i njihova tumačenja, raščlanjuje ih i ponovo definiše u slikarskom procesu. Konačan izraz autorskog rada je likovno djelo koje nudi jedinstven pogled na sliku mitološkog svijeta. Mitovi iako naizgled zaboravljeni, zauzimaju značajan dio svakodnevnog života.

O AUTORU

Miloš Vujić – Umjetnik kao mitolog

Miloš Vujić, rođen je 30. marta 1990. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu, a zatim gimnaziju 2009. Studirao je slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a diplomirao u junu 2013. Master studije slikarstva završio je u Beogradu na Akademiji lepih umetnosti i multimedija 2014. godine. Iste godine upisao je doktorske studije na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, a doktorski – umjetnički projekat odbranio je decembra 2018. godine. Mentor mu je bio akademik Vladimir Veličković. Do sada je izlagao na deset samostalnih izložbi i na kolektivnim izložbama (Beograd, Banjaluka, Madrid, Lajpcig, Novi Grad, Laktaši i Srbac). Član je ULUS – a od 2018. godine.

Izložba će biti otvorena do 16. decembra, a sam čin otvaranja kao i posjeta građana tokom trajanja izložbe, biće usklađeni sa protivepidemskim mjerama.

Exit mobile version