Site icon olovka.info

DOBOJ: Gradonačelnik Jerinić obišao radove na rekonstrukciji magistralnog puta M-17 (FOTO)

doboj rekonstrukcija m17

I u vrijeme borbe protiv virusa korona realizacija infrastrukturnih projekata na području Doboja je nastavljena. U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta M-17, koja se proteže kroz ovu lokalnu zajednicu. Trenutno se postavljaju trotoari u naselju Bare. Ukupna vrijednost sanacije puta M-17 na cijelom području Doboja iznosi oko 11 miliona maraka, a sredstva je izdvojila Vlada Srpske.

Radovi na rekonstrukciji trotoara u dobojskom naselju Bare su u punom jeku. Građevinske mašine su na terenu. Radnici objašnjavaju šta se trenutno radi.

-Završeni su ovi veliki ivičnjaci i sada ide postavljanje malih vanjskih ivičnjaka. To bi trebalo biti završeno do kraja sedmice, tako da će se asfaltiranju trotoara pristupiti u toku naredne sedmice, kad će biti i završeni – izjavio je Pavle Kiperović, radnik preduzeća MG Mind.

Pavle Kiperović, radnik preduzeća MG Mind

Rekonstruiše se trotoar u dužini od 3650 metara. Mještani Bara, kojih ima oko hiljadu i po, zadovoljni su. Kretanje će im od sada biti olakšano. Posebno je, kažu, trotoaraska staza koja spaja ovo naselje sa gradom, važna za đake.

-Veoma mi je drago što prave ovu pješačku stazu na relaciji Bare-Doboj. Ona je veoma značajna za nas školarce i radnike koji svakodnevno prelazimo tu relaciju, a i samim tim što povezuje naše predgrađe sa gradom – rekla je Vanja Tanasić, mještanka Bara.

Vanja Tanasić, mještanka Bara

-Najveći problem je kao što vidite gust saobraćaj. Takođe, problem je i za školarce odlazak dok škole, odnosno čekanje autobusa. Trotoar je oronuo jer je to ipak rađeno prije nekih 30 do 40 godina. Međutim, ovo je sad jako lijepa slika ulaza u grad – rekao je Darko Vukojević, mještanin Bara.

Darko Vukojević, mještanin Bara

Radove na izgradnji trotoara u naselju Bare, koji se rekonstruiše u sklopu sanacije magistralnog puta M-17 obišao je i prvi čovjek Grada Doboja. Sredstva za sanaciju ovog magistralnog puta obezbijedila je Vlada Srpske.

-Vrijednost samog projekta za rekonstrukciju puta M-17 na teritoriji Grada Doboja i ovih svih radova pored magistralnog puta, tj. svih autobuskih stajališta, trotoara i svega onoga što se radi je 10.800.000 KM. Svakako to je nešto što je kapitalno i što je jako značajno za Grad Doboj, Republiku Srpsku i sve nas – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Iako su sredstva iz budžeta usmjerena na borbu protiv virusa korona, nisu stali planirani infrastrukturni radovi. Počela je rekonstrukcija Ulice Kralja Aleksandra. U toku je izmještanje platana zbog izdizanja trotoara i saobraćajnica, ali će biti postavljeni novi. U sanaciju ove gradske saobraćajnice biće uloženo 1.460.000 KM.

-Mi ćemo uraditi kompletnu rekonstrukciju pješačkih zona tj. trotoara, kao i kompletnu rekonstrukciju saobraćajnice, uključujući i javnu rasvjetu. Ta ulica će dobiti jedan novi sjaj, odnosno sjeverni ulaz u grad Doboj će dobiti jednu novu dimenziju i to je ono što me raduje. Na kraju te ulice, odnosno na uključenju na magistralni put M-17 radiće se kružni tok, tako da ćemo imati kompletno zaokružen ulaz u grad od Mjesne zajednice Bare, kroz Ulicu Kralja Aleksandra do Ulice Svetog Save tj. do glavne ulice – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Grad Doboj obezbijedio je pola miliona maraka za izgradnju kolektora i kanalizacije u naselju Bare. Međuitim, radovi su prolongirani zbog trenutne situacije. Kao sljedeća aktivnost najavljen je javni poziv za izvođača radova i početak gradnje.

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version