Site icon olovka.info

DOBOJ: Gradonačelnik Jerinić i ambasador Srbije Đorđević razgovarali o unapređenju saradnje u brojnim oblastima (FOTO)

Ambasador Srbije u BiH

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević razgovarali su danas o nastavku saradnje i unaprjeđenju sportskih, kulturnih, zdravstvenih i drugih sadržaja u ovoj lokalnoj zajednici.

Ambasador Đorđević, koji je u prvoj radnoj posjeti Gradskoj upravi Doboj, rekao je novinarima da Srbija pomaže sve lokalne zajednice a na bazi prethodnih projekata i razgovora.

“Videćemo da idemo u pravcu da pomognemo da se ti zdravstveni sadržaji ovde upotpune kako bi ljudi koji inkliniraju Doboju imali sadržajniji zdravstvenu zaštitu, a onda i kulturnu, sportsku”, izjavio je Đorđević.

Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u BiH

Jerinić je zahvalio Đorđeviću za punu podršku Ambasade i konzulata Srbije u BiH i podizanja na viši nivo procedure za ostvarivanja prava na dvojno državljanstvo građanima iz Republike Srpske.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je podsjetio da je uz pomoć Vlade i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u ovom gradu, a nakon poplava iz 2014. godine, donirana sredstva za rekonstrukciju objekta Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” i za potrebe Bolnice “Sveti apostol Luka”, isto tako sufinansirana je i izgradnja fiskulturne sale u Medicinskoj školi, Dnevni boravak Osnovne škole “Milan Rakić” u Bukovici Velikoj.

Sastanku je prisustvovala i poslanik iz Doboja u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version