Site icon olovka.info

DOBOJ: Grad Doboj proslavio krsnu slavu Preobraženje Gospodnje (FOTO)

preobraženje gospodnje doboj

Grad Doboj proslavio je krsnu slavu Preobraženje Gospodnje. Obilježavanju krsne slave prisutvovao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je i kum slave.

Liturgiju u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služio je episkop zvorničko-tuzlanski Gospodin Fotije, koji je osveštao i obnovljeni Vladičanski dvor u dobojskom naselju Bare, u čiju rekonstrukciju su Vlada Srpske i Grad Doboj uložili pola miliona maraka. Prikazan je film o ovom objektu, koji je kroz istoriju imao važan duhovni, kulturni i prosvjetni značaj.

On je prvo bio parohijski dom, a poslije toga eparhijski centar zvorničko-tuzlanskih episkopa. A sada će da se proširi i da bude ne samo eparhijski centar, nego kulturni i duhovni centar ovdje u gradu Doboju – izjavio je Gospodin Fotije, episkop zvorničko-tuzlanski.

Gospodin Fotije, episkop zvorničko-tuzlanski

Vlada Republike Srpske i Grad Doboj uložili su 500 hiljada maraka u adaptaciju Vladičanskog dvora.

Raduje me što je uspješno realizovan i ovaj projekat, ali ne samo ovaj jer zajedno sa Vladom i institucijama Republike Srpske realizovan je ili je u toku niz projekata ovdje u Gradu Doboju. Danas kada obilježavamo krsnu slavu Grada Doboja ponosno možemo da kažemo da se Grad Doboj preobražava nabolje – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Osvećenju Vladičanskog dvora i obilježavanju krsne slave u Doboju prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH. On je još jednom ponovio da je ovaj Grad jedno ozbiljno gradilište u kome su planirane investicije ukupne vrijednosti 700 miliona maraka.

-To naravno obuhvata regulaciju rijeke Bosne i izgradnju obilaznice auto-puta oko Doboja. Sve će to uticati na stabilnost. Sada sam ovdje doputovao i divim se ljepoti ovog grada, kao i čitave Republike Srpske, koja je u teškim uslovima borbe za svoj identitet i opstanak gradila se, a što na svakom koraku može i da se vidi – izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ovogodišnji je kum slave Grada Doboja. Po završetku molitve i osvećenje Vladičanskog dvora prelomljen je i slavski kolač.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version