Site icon olovka.info

DOBOJ: Fudbaleri „Željezničara” počeli pripreme

fk željezničar doboj

Okupljanjem igrača i prvom prozivkom, juče su zvanično počele pripreme fudbalera dobojskog „Željezničara“ za nastavak prvenstva u Regionalnoj ligi Centar Fudbalskog saveza Republike Srpske. Prvoj prozivci prisustvovala je i većina članova Upravnog odbora kluba, a cjelokupne pripreme dobojski „romantičari“ obaviće na svom terenu.

Pravo proljećno vrijeme dočekalo je fudbalere Željezničara prilikom prozivke i prvog treninga. Nakon laganog razgibavanja, igrače i Stručni štab je pozdravio prvi čovjek Kluba Savo Mihajlović, a već tradicionlano na terenu je bila i većina članova Upravnog odbora FK „Željezničar“.

Igrački kadar je pojačan za dva nova fudbalera, od kojih je jedan povratnik iz gradskog rivala Sloge. Kostur tima iz jesenje polusezone ostao je na okupu, pa se od igrača mogu očekivati mnogo bolji rezultati nego jesenas.

Igrači jedva čekaju prve kontrolne utakmice, a biće ih najmanje šest do nastavka prvenstva. Uz to je uspostavljena i tijesna saradnja sa NK „Vis Simm bau“ iz Kosove, čiji je predsjednik Mirza Mujkanović nedavno donirao Željezničaru vrijednu pomoć u vidu sportske opreme. Zauzvrat, timu iz Kosove je na raspolaganje stavljen pomoćni teren stadiona „15.april“ za rad i treniranje.

Nakon jesenje polusezone Željezničar sa 19 osvojenih bodova zauzima sedmo mjesto na tabeli RFL Centar i za jesenjim prvakom Našim krilima iz Kostajnice zaostaje 9 bodova, što nije preveliki zaostatak, tvrde u dobojskom klubu. Cjelokupne pripreme dobojski „romantičari“ obaviće na svom terenu u Doboju, a većina rivala u kontrolnim mečevima biće im klubovi koji se takmiče u federalnim ligama.

Goran Stojanović, RTV Doboj

Exit mobile version