Site icon olovka.info

DOBOJ: Danas otvaranje izložbe „Realizam u akvarelu”, autorke Gordane Savić Mehmedović

izložba centar za kulturu doboj

U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje danas, 18. juna, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Realizam u akvarelu”, autorke Gordane Savić Mehmedović.

Autorka je rođena 1969. godine u Sarajevu gdje je nakon osnovne škole završila srednju Školu primijenjenih umjetnosti. Nakon toga završila je Tekstilno-tehnološki fakultet, odsjek za dizajn Sveučilišta u Zagrebu. Dolaskom u Gračanicu bavila se pedagoškim radom, a određeni period bila je i modni kreator. Vodila je likovnu koloniju sa likovnom radionicom u Gračanici. Učestvovala je na više kolektivnih izložbi i realizovala je šest samostalnih izložbi. Dobitnik je više nagrada za svoj rad. Crta i slika aktove, mrtvu prirodu, pejzaže i apstrakciju različitim tehnikama, a na ovoj izložbi se predstavlja sa 23 akvarela.

Svečano otvaranje izložbe koja ima prodajni karakter je u 14 časova. Izložba će biti realizovana u prikladnoj formi i uz poštovanje propisanih zdravstvenih mjera bezbjednosti za prisutne (fizička distanca prisutnih, obavezno nošenje maski, po potrebi ograničavanje broja prisutnih, mjere dezinfekcije…).

Exit mobile version