Site icon olovka.info

Đoković se žalio organizatorima Australian Opena, Kyrgios ga napao

đoković ao 2021

Novak Đoković se obratio organizatorima Australian Opena i požalio se zbog toga što se čak 72 tenisera i teniserke nalaze u strogom karantinu i ne mogu trenirati.

Teniseri i teniserke su zaključani u hotelskim sobama i na sve načine se snalaze kako bi održali kakvu-takvu formu pred prvi Grand Slam turnir sezone.

Jedan od tenisera koji su doživjeli tu sudbinu je i naš Damir Džumhur kojem u treninzima pomaže djevojka Barbara.

Đoković je zabrinut zbog kolega, te je poručio organizatorima kako nisu uradili baš najbolji posao, te da imaju dosta propusta.

“Znali smo da će biti veoma teško zbog strogih pravila koja važe u Australiji. Teniski savez je uložio velike napore kako bi organizovao turnir, ali uslovi nisu najbolji. Najveći problem je nedostatak informacija. Često ne znamo šta se dešava ili informacije do nas dolaze kasno. Mnogi neće spremni dočekati početak turnira”, poručio je Đoković.

Ubrzo je stigao odgovor, ali ne od organizatora već od Nicka Kyrgiosa koji je ovo shvatio kao još jedan primjer neodgovornog ponašanja najboljeg tenisera svijeta.

“Zdravlje i sigurnost ljudi su na prvom mjestu. Na kraju krajeva, riječ je samo o tenisu. Ne bi trebalo da narušavamo protokole zbog jednog turnira. Igrači su znali šta ih čeka kada su pristali doći u Australiju i niko nema razloga da se žali”, izjavio je Kyrgios a potom još jednom podsjetio da je Đoković neodgovorno postupio u jeku pandemije kada je organizovao Adria Tour koji je prekinut jer je postao korona-žarište.

“Đoković je naš LeBron James i on treba biti primjer svima. Ono što je uradio tokom pandemije nije bilo ispravno. Svi griješimo, ali trebamo i odgovarati za njih. Mislim da je ispravno upirati prstom u neodgovorne osobe, pogotovo u nekog ko treba biti uzor u ponašanju. Mi smo svi kolege, takmičimo se jedni s drugima, ali se niko drugi nije osudio prozvati ga osim mene”, poručio je Kyrgios.

Australian Open počinje 8. februara, a sedmicu prije igrači će igrati na dva turnira u Melbourneu.

Exit mobile version