Site icon olovka.info

Danas u Doboju održana Nacionalna izložba pasa FOTO

CAC BiH Doboj 2022

U Doboju se danas održava Nacionalna izložba pasa svih rasa “CAC BiH Doboj 2022” na koju je prijavljeno 175 pasa, odnosno ukupno 52 rase izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Manifestaciju organizuje Kinološko društvo Prim. dr Zoran Janjušević iz Doboja, čiji je predstavnik Vedran Božičković rekao da je prijavljeno dosta lovačke pasmine i da lovna kinologija ide uzlaznom putanjom. Pokrovitelj izložbe je Grad Doboj.

“Samo u Doboju imamo više od 400 prijavljenih lovnih pasa što je impozantan broj u odnosu na druge lokalne zajednice”, izjavio je Božičković novinarima.

Od rijetkih pasmina na takmičenju, on je izdvojio učešće italijanske pasmine lagoto romanjolo, specijalizovane za pronalazak tartufa.

Božičković je naveo da je tokom epidemije virusa korona primjetan porast rasnih pasa bez validnih rodovnika, čiji će vlasnici na današnjoj izložbi imati priliku da izvedu pse koji će biti ocjenjeni van konkurencije i time će steći uslove za izdavanje rodovnika.

On je ukazao i na povećanje broja pasa rase maltezer, ši-cuji, Boston terijer i mops, a koje su rijetko zastupljene na takmičenjima.

Izložbu je otvorila poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, koja je okupljenim poželjela da ponesu lijepe utiske sa današnje izložbe.

Manifestacija se održava na platou ispred Vatrogasnog doma, a generalni pokrovitelj je grad Doboj.

(doboj.gov.ba/SRNA)

Exit mobile version