Site icon olovka.info

“Brisel mora završiti posao” Miroslav Lajčak poručuje da se Zapadni Balkan mora integrisati u EU

Miroslav Lajčak

epa09307864 EU Special Representative for the Belgrade-Pristina Dialogue and other Western Balkan regional issues Miroslav Lajcak attends a press conference after the Visegrad Group and Western Balkans foreign ministers meeting in Rogalin, western Poland, 28 June 2021. Foreign Ministers discussed the EU enlargement policy, cooperation in the context of the COVID-19 pandemic and post-pandemic recovery, as well as strengthening regional partnership. EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK POLAND OUT

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da Brisel mora da završi nedovršeni posao kada je u pitanju evropska integracija Zapadnog Balkana.

Lajčak je to rekao na 15. međunarodnoj konferenciji Dubrovnik Forum 2022.

Na Dubrovnik Forumu 2022, naglasio sam da je rat u Ukrajini promijenio sve. To je proširenje ponovo učinilo političkim pitanjem. Predugo smo bili zadovoljni sami sobom. To se više ne može nastaviti – napisao je on na Tviteru.

Lajčak je u drugoj objavi naveo da se jutros na marginama Dubrovnik Forum 2022, sastao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem kako bi razgovarao o dešavanjima na Zapadnom Balkanu i potrebi za kredibilnom evropskom perspektivom za cijeli region.

(Tanjug)

Exit mobile version