Site icon olovka.info

Boris Jerinić, dobojski gradonačelnik, održao sastanak sa predstavnicima Odbojkaškog kluba invalida „Doboj” (FOTO)

odbojkaški klub invalida doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić održao je sastanak sa predstavnicima Odbojkaškog kluba invalida iz ovog grada. Na sastanku je razgovarano o pomoći i podršci pri održavanju Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci.

Do 2014. godine u Doboju je održavan Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci, koji je važio za jedan od najboljih u Evropi. Turnir je okupljao najbolje ekipe iz cijele Evrope. Plan Odbojkaškog kluba invalida „Doboj” je da nakon duže pauze, ovaj turnir ponovo organizuju u našem gradu. Pored domaćih ekipa, nastojaće da ugoste ekipe koje dolaze van granica naše zemlje.

Učesnici turnira su i ekipe iz FBIH, jer BIH je evropski šampion u sjedećoj odbojci duži niz godina. Nastojaćemo da ugostimo i neku od ekipa iz Ruske Federacije. Međutim, tu nam sada oko toga malo pravi probleme pamdemija virusa korona, ali ćemo dati sve od sebe da neku od tih ekipa dovedemo na turnir. Preko reprezantacije Srbije pokušaćemo da stupimo u kontakt sa pet vodećih reprezentacija u Evropi, među kojima je i ona, kako bi imali turnir koji će zavrijediti pažnju, a i kako bi opravdali povjerenje koje nam je Grad ukazao, samim tim što nam je pomogao da organizujemo ponovo turnir. Mi smo jedini sportski kolektiv u Gradu Doboju koji je uspio vlastitim sredstvima da izgradi svoju infrastrukturu. Od Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić” Doboj smo uzeli na 10 godina na upravljanje i korištenje sportsku dvoranu u područnoj školi u Kostajnici. Dvorana je bila u jako lošem stanju, a o tome svjedoći i foto-galerija koju ćemo tokom turnira da prikažemo našim posjetiocima. Mi smo od jedne ruševine napravili funkcionalnu dvoranu koja je namijenjena isključivo za sjedeću odbojku. To je jedina dvorana u Republici Srpskoj i Republici Srbiji koja se koristi isključivo za sjedeću odbojku. Zahvaljujući tome smo uspjeli da svake godine dovedemo reprezentaciju Srbije na pripreme u Doboj, tako da se za Doboj može reći da nije samo centar sjedeće odbojke u Republici Srpskoj, već i u Srbiji – izjavio je Dragan Dostanić, predsjednik Odbojkaškog kluba invalida „Doboj”.

Dragan Dostanić, predsjednik Odbojkaškog kluba invalida „Doboj”

Pripreme za turnir počinju u februaru. Prema riječima kapitena ovog kluba i reprezentativca Srbije, ovaj turnir za njih je od velikog značaja.

Ovaj turnir će biti od velikog značaja za nas igrače i našu sredinu. To je tradicionalni turnir koji je ranije organizovan, ali u zadnje vrijeme nije jer nije bilo finansijskih sredstava. Međutim, sada je to opet moguće i biće to turnir na međunarodnom nivou na kojem će uzeti učešće ekipe iz BiH, Srbije i Hrvatske – rekao je Aleksandar Cvijanović, kapiten Odbojkaškog kluba invalida „Doboj”.

Aleksandar Cvijanović, kapiten Odbojkaškog kluba invalida „Doboj”.

Da je ovaj turnir od velikog značaja za Doboj slaže se i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Uvrstiće ga u kalendar obilježavanja manifestacija povodom Dana Grada kao važan sportski događaj.

Moje opredjeljenje i gradske administracije je da pružimo maksimalnu podršku svim sportskim kolektivima, samim tim i Odbojkaškom klubu invalida „Doboj”. Ono što me raduje je da sve ijedan sportski događaj koji se održava u Gradu Doboju je značajan iz razloga što promoviše zdravlje i sport, a i što okuplja ljude iz drugih gradova i iz regiona. Svakako, da to podrazumijeva i prezentovanje Grada Doboja, a isto tako pokazuje da su građani Doboja dobri domaćini i da se trude oko svih gostiju. Smatram da je za građane Doboja dobro da imaju priliku gledati raznovrsne sportove, jer pored ovog odbojkaškog turnira, mi imamo i Međinarodni rukemetni TV turnir šampiona, koji je za nas izuzetno značajan. Sve ijedan sportski događaj ima svoju svrhu i ulogu, a Grad Doboj kroz podršku njima pokazuje da je otvoren Grad i da ima ljude velikog srca koji radosno dočekuju svoje goste. Siguran da svi ti ljudi koji dođu u naš Grad odlaze iz njega sa najljepšim uspomenama – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Protekla sezona bila je uspješna za ovaj klub. Zauzeli su drugo mjesto na prvenstvu Republike Srpske u sjedećoj odbojci.

Odbojkaški klub invalida Doboj kod gradonačelnika Jerinića

RTV Doboj

Exit mobile version