Site icon olovka.info

Borac apsolutni favorit protiv Mladosti, mostarski klubovi dočekuju Radnik i Slobodu

premijer liga bih

Danas su na rasporedu tri utakmice 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Prvo kolo trećeg dijela prvenstva koje je kreirano Bergerovim tabelama otvaraju četvrtoplasirani Borac protiv devetoplasirane Mladosti i trećeplasirani Velež protiv desetoplasiranog Radnika.

Borac je u Banjoj Luci apsolutni favorit i sve osim sigurne pobjede domaće ekipe bi predstavljalo veliko iznenađenje. Borcu prvoplasirano Sarajevo bježi osam bodova i ukoliko se Banjalučani žele uključiti u borbu za titulu nakon nedavnih kikseva Bordo tima ne smije u ovoj utakmici prepustiti ništa slučaju i mora osvojiti tri boda.

Mladost se grčevito bori za opstanak s obzirom da pretposljednjoj ekipi koja je putnik u niži rang takmičenja, a to je u ovom trenutku Olimpik, bježi samo tri boda.

Velež, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, u Vrapčićima dočekuje Radnik. Kao i u Banjoj Luci, i u ovom susretu domaćin je veliki favorit s obzirom da je proljetni dio sezone otvorio sa dvije pobjede i remijem i očekuje se da nastavi niz. Radnik je, baš kao i Mladost u nezavidnoj situaciji i ima isto bodova kao i Olimpik, no bodove bi trebao tražiti upravo u duelima protiv ekipa koje se bore za opstanak.

I u trećem današnjem susretu domaćin ima ulogu favorita. Petoplasirani Zrinjski će dočekati osmoplasiranu Slobodu. Mostarci su veliki favoriti ponajviše zahvaljujući činjenici što je tuzlanska ekipa u očajnoj formi i uvezala je četiri uzastopna poraza.

Zrinjski ima isto bodova kao i Borac i također se nada borbi za titulu, a današnjom pobjedom bi i definitivno ostao u utrci za pehar ili u najgorem slučaju borbi za izlazak na evropsku scenu.

23. kolo Premijer lig BiH

Subota:

Nedjelja:

Premijer liga BiH – Tabela:

Trenutna tabela Premijer lige BiH

(Klix)

Exit mobile version