Site icon olovka.info

Banke zamrznule Čelsiju sve račune, prvak Evrope pred raspadom

Čelsijev bankovni računi

Britanske vlasti su zamrznule račun Čelsija i ostavile klub praktično finansijski paralizovan, a to je samo posljednji u nizu problema nakon što je ruskom milijarderu Romanu Abramoviču nedavno zabranjena prodaja londonskog kluba.

Čelsijev bankovni računi i sve kartice su, prema pisanju uglednog Timesa, zamrznuti iz razloga što banke poslovanje s njima gledaju kao rizik.

Bankama licenca koju klubu garantuje država nije dovoljna garancija pa se postavlja pitanje kako će klub opstati i imati mogućnost funkcionisanja jer su mu svi prihodi uskraćeni.

Naglašeno je da će plate zaposlenima, igračima i trenerima moći biti isplaćivane, ali je u novonastaloj situaciji veliko pitanje na koji način će klub izmirivati svoje obaveze prema zaposlenima.

Vlasti su najavile da će Čelsiju biti data svojevrsna privremena licenca za takmičenja, a iz londonskog kluba su najavili da će sarađivati s Vladom u cilju da ta licenca preraste u trajnu.

Aktuelni prvak Evrope sada ima velike probleme pošto je nepoznato kako će uspjeti podmiriti troškove na putovanja i organizacije utakmice, a pogotovo nešto više.

Blokadom računa klubu su ruke vezane, a ukoliko se stvari uskoro ne promijene, Plavcima prijeti čak i stečaj.

Exit mobile version