Site icon olovka.info

6. Rudanka kup – Obilježeno 70 godina fudbala u Rudanci

U organizaciji škole fudbala Rudanka Omorike PET, juče je održan 6. Rudanka kup, čime je simbolično obilježeno 70. godina fudbala u dobojskom predgrađu Rudanka.

Juče smo nakon dvije godine pauze, zbog poznate situacije u vezi Kovid-19 pandemije, organizovali fudbalski turnir za generaciju fudbalera rođenih 2011. godine, rekao je ovom prilikom Nebojša Kuzmić, fudbalski trener i pokretač škole fudbala Rudanka Omorike PET iz Rudanke kod Doboja.

Turnir je pored svog poznatog naziva “Rudanka Kup” ove godine održan sa dodatnim nazivom “70. godina fudbala u Rudanci”, jer se ove godine se navršava 70 godina (1951-2021) od osnivanja prvog fudbalskog kluba u Rudanci (Velika Bukovica), gdje je i počela i osnovana naša Škola fudbala, tako da smo ovu priliku iskoristili da damo doprinos obilježavanju tog jubileja.

Na turniru su učestvovale ekipe iz više gradova Bosne i Hercegivne, od Bijeljine do Viteza, a najbolji su sasvim zasluženo bili dječaci iz Bijeljine (OFK ZENIT).

Turnir je bio pozivnog karaktera jer trenutno nije bilo mogućnosti za učešće više ekipa.

Uskoro će škola fudbala Rudanka Omorika PET organizovati i turnir za fudbalere rođene 2012. godine, a i taj turnir će biti isključivo pozivnog karaktera, odnosno samo za ekipe koje dobiju poziv!

Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju u idealnim uslovima za igru na stadionu Sportskih Igara u Doboju.

Exit mobile version