Site icon olovka.info

6. RUDANKA KUP (2012 godište): Sportino iz Maglaja osvojio prvo mjesto! VIDEO+FOTO

Juče je završen još jedan iz serije dječjih fudbalskih turnira 6. RUDANKA KUP! Turnir ove godine nosi i naziv 70. GODINA FUDBALA U RUDANCI, jer je tačno prije sedam decenija u Rudanci (Velika Bukovica) je osnovan je prvi fudbalski klub.

Na jučerašnjem turniru su učestvovali igrači 2012. godište i mlađi. Zlatne medalje su osvojili maglajski fudbaleri iz ŠF Sportino MA.

Drugo mjesto je pripalo srbačkoj Slogi, treće tešanjskom Tošku, a četvrto mjestu Tempu iz Zenice.

Na turniru se moglo vidjeti mnogo lijepih fudbalskih poteza, a sve utakmice su odisale pozitivnom energijom i zaista lijepe za gledati.

Nebojša Kuzmić iz Škole fudbala Rudanka Omorika PET, koja je organizator turnira, još jednom je naglasio da su turniri pozivnog karaktera zbog tačno planiranog broja ekipa. Takođe je rekao da zbog pandemije nije se mogao održati ljetni turnir u organizaciji ŠF Rudanka, ali da se nada da će na ljeto sljedeće godine turnir okupiti već uobičajen broj od 120 ekipa iz šest država.

Protekla dva vikenda RUDANKA KUP je održan za fudbalere rođene 2011 i 2012. Kuzmić je najavio da ubrzo slijedi nastavak turnira za još mlađe igrače.

Tekst, video i foto: sportimladi.com

Exit mobile version