Site icon olovka.info

Zvezda u dramatičnoj završnici savladala Asvel

zvezda dobila asvel

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u gostima ekipu Asvela u utakmici 18. kola Evrolige.

Zvezda je u dramatičnom kraju sa izjednačujućih 80-80 pogodila trojku. Srećnik koga će Zvezda večeras slaviti bio je Kevin Panter.

Pozitivne stvari su se desile na startu drugog kvartala, a najzaslužniji je bio Vladimir Štimac koji je već u tim momentima imao 13 postignutih poena.

Problemi na skoku su se nastavili, a Asvel je to itekako znao kako da kazni. Uz još neke istrčane kontra napade i pogođene trojke, francuski tim je na poluvremenu vodio sa 49:30, piše B92.

Zvezda je uhvatila samo 7 skokova za 20 minuta košarke i uz to nije pogodila niti jednu trojku.

Na samom startu treće četvrtine, crveno-beli napravili su seriju 13:3. U tom periodu od pet minuta obe ekipe su ispunile bonus, a imale su i po tehničku u dva vezana napada.

Povreda Lorenca Brauna bacila je senku na odlične minute Zvezde, koja se spustila na jednocifren zaostatak, pa smo videli pravu rapsodiju u Lionu.

Ekipa Asvela ove sezone važi za jednu od najboljih domaćinskih ekipa, a zasluge se pripisuju treneru Mitroviću.

U Francuskoj su do sada pali CSKA, Olimpijakos, Panatinaikos, Baskonija, Armani, Himki i Alba, dok su u gostima ostvarili samo jednu pobedu i to nad Crvenom zvezdom, ali im se Zvezda sad revanširala.

Trener Zvezde Dragan Šakota izjavio je pred meč da njegov tim mora da odigra pametno i borbeno.

“Fizički izuzetno snažna ekipa. Mi treba da se upustimo u borbu, da pokažemo da možemo da se nosimo sa njima, da odgovorimo skokom. Da zaštitimo svoj koš na pravi način i da igramo pametno u napadu”, rekao je trener Zvezde za klupski sajt.


Exit mobile version