Site icon olovka.info

Zvezda prekinula “maler” Laktaša i savladala Igokeu VIDEO

igokea zvezda

U posljednjoj utakmici petog kola AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda je večeras kao gost savladala Igokeu u Laktašima rezultatom 76:70.

Ovo je Zvezdina četvrta pobjeda, i dalje ima stopostotan učinak, uz jedan odložen meč protiv Cedevita Olimpije koji je trebalo da bude odigran u Ljubljani. Igokea je pretrpila drugi poraz poslije tri uzastopne pobjede.

Ujedno, Zvezda je prekinula seriju poraza u Laktašima, jer je prošle sezone na ovom terenu čak tri puta doživljavala neuspjehe.

I jedni i drugi su večeras igrali na mahove, u serijama, ali se u svemu tome bolje snašla Crvena zvezda i na kraju zasluženo trijumfovala, s obzirom da je u većem dijelu meča imala rezultatsku prednost.

Poslije početnog vođstva domaćih, Zvezda je uzvratila preko Petruševa i Bentila za vođstvo 7:2, ali Igokea odmah zatim pravi svoju seriju 9:0, za vođstvo od četiri poena prednosti. Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović je reagovao uvođenjem Luke Vildoze koji za manje od dva minuta pogađa tri trojke bez promašaja i vraća prednost “Crveno-bijelima”, a pred kraj četvrtine gosti stižu i do ”plus 10” poenima Holanda za 23:13.

Luka Vildoza odličan i u Laktašima

Do kraja prve dionice Igokea je prepolovima tu prednost, ali Zvezda početkom druge pravi novu seriju za vođstvo od 30:18. Igokea najviše zahvaljujući šuterski raspoloženom Kendriku Reju ekspresno stiže do 30:28, ali je Zvezda uspjela da zaustavi taj nalet domaćina, da odbrani rezultasku prednost koju je do odlaska na odmor uvećala na 41:35.

Treća četvrtina donijela je novi odgovor domaćina, u čijim redovima se sada razigrao i Stivens, pa iako je Rej u tom periodu poenterski zaustavljen, Igokea je uspjela da napravi preokret i povede sa 55:50.

Ali, baš kao i u prvom poluvremenu, opet se igralo u serijama, pa je u finišu treće dionice Zvezda na krilima sjajnog tandema Bentil-Vildoza napravila novu seriju 9:0 i povela sa 59:55.

Trener domaćih Dragan Bajić je reagovao tajm-autom, ali do kraja ovog dijela igre rezultat se nije mijenjao.

Na početku posljednjeg kvartala Igokea stiže do izjednačenja, ali Vildoza nastavlja da izvanredno šutira, pa je svojom četvrtom trojkom vratio prednost gostima. Mogla je ta prednost da bude i veća, ali Nedović je dva puta bio neprecizan u šutevima za tri poena, a na drugoj strani Rej to kažnjava za novo izjednačenje – 64:64.

Trojkaški obračun je nastavio Stefan Marković, zatim je Petrušev promašio za tri, ali ne i Luka Vildoza koji pogađa za već osjetnu prednost na tri minuta do kraja – 70:64.

Nije uspio trener Igokee Dragan Bajić da probudi svoju ekipu još jednim tajm-autom, pa Zvezda preko Bentila sa linije penala stiže i do osam poena prednosti.

Zvezdinu seriju je svojim prodorom prekinuo Kendrik Rej, a na minut i po prije kraja, sve je ”zaledio” pad Nikole Tanaskovića poslije duela sa Dobrićem, kada je glavom udario u parket, ali srećom košarkaš Igokee je poslije ukazane pomoći brz ustao i nadamo se da će sa košarkašem Igokee sve biti u redu.

Na ulasku u posljednji minut meča, Stivens smanjuje na 72:68 i vraća rezultatsku neizvjesnost, pa je i trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović morao da zatraži tajm-aut.

Zvezda je zatim ponovo uvećala prednost i do kraja nije dozvolila neku veću dramu.

KK Igokea – KK Crvena zveza MTS 70:76

Luka Vildoza je sa 19 poena (5/9 za tri), devet asistencija i dva skoka bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, Bentil je upisao 17 poena i šest skokova, a Petrušev 11 poena i sedam skokova.

Kod domaćih Kendrik Rej 24 poena i pet skokova, Stivens je upisao 13 poena i 13 skokova, a Kroford 11 poena i osam asistencija.

/Nezavisne/

Exit mobile version