Site icon olovka.info

Zvezda predstavila novog trenera Milojevića

Vladan Milojević

Vladan Milojević je na mjestu uspjeha. Prije tačno četiri godine se opraštao od Crvene zvezde poslije ogromnih uspjeha, a sada je povratnik na klupu sa zadatkom da stvori bolju igru i rezultate od prethodnika Baraka Bahara.

Zvezda ga je predstavila kao “Supermena”, ugovor je potpisan na dvije i po godine, a u Medija centru na stadionu “Rajko Mitić” napravljena je zvanična promocija.

Uz novog trenera pojavili su se generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, tehnički direktor Marko Marin, predsjednik Svetozar Mijailović, poslovni direktor Marko Petrović i klupske legende Dušan Savić i Boško Đurovski.

“Ovdje sam došao sa 16 godina iz malog mjesta, Zvezda mnogo znači meni i porodici. Uvijek sam razmišljao šta mogu da joj vratim. Otišao sam kad smo napravili dobre rezultate, rekao da uvijek mogu na mene da računaju. Nisam razmišljao kad je stigao poziv“, rekao je Vladan Milojević na početku promocije.

Dobro je Milojević poznat navijačima, novinarima i upravi, sistem rada je jasan.

“Vjerujem u rad i nezahvalno je obećavati, uradiću sve sa saradnicima iz stručnog štaba da nastavimo putem kojim je Zvezda krenula prije nekoliko godina. Nadam se da ćemo da završimo sezonu u skladu sa ambicijama Crvene zvezde”.

Crvena zvezda je rezultatski podbacila u prvom dijelu sezone, Milojević nije analizirao javno zašto je bilo tako.

“Možemo da pričamo šta hoćemo, rezultat je mjerilo svega. Rano je da bih bilo šta analizirao, neke utakmice Zvezde nisam ni ispratio. Ima mnogo stvari koje ćemo probati da ispravimo”.

Osvrnuo se Milojević na vječiti derbi i poraz od Partizana.

“Derbi je uvijek bitna utakmica u istoriji Zvezde. Imala je šanse. Došao je poraz, ali nije smak svijeta, ima još dosta utakmica. Vidjećemo da sve ispravimo u budućnosti.“

Zna Milojević kako se osvajaju trofeji sa Crvenom zvezdom, ali uvijek je veliki pritisak na Marakani.

“Volim da radim pod pritiskom, zona komfora mi se ne sviđa. Pritisak je izazov, onog trenutka kad si u Zvezdi ambicije su ti najveće. Svi moramo da radimo u tom pravcu. Jedan čovjek ne može nikad sam. Zvezda ima dobar sastav, napravljena je dobra selekcija i formiranjem skauting službe, bitno je sve sklopiti u cjelinu”.

Poslije novinarske konstatacije da će mu sada biti lakše nego 2017. godine kad je prvi put postao šef stručnog štaba Crvene zvezde, Milojević je istakao:

“Možda da postavimo pitanje koliko će nam biti teže…U fudbalu je bitno održavati kontinuitet, sve što je bilo juče se zaboravilo. Bio sam trener i u školi, kad je bilo u klubu mnogo problema. Ovo je gigant, sa armijom navijača. Nije lako voditi sve”.

Exit mobile version