Site icon olovka.info

ŽRS, DOBOJ: Za mališane dobojskog vrtića organizovan prevoz iz Petrova FOTO

doboj žrs

“Željeznice Republike Srpske” danas su za oko 300 mališana obdaništa “Majke Jugović” iz Doboja, uzrasta od tri do šest godina, organizovale besplatnu vožnju na relaciji Petrovo Novo-Doboj.

Direktor Sektora za operacije u željezničkom putničkom saobraćaju Nikola Malinović rekao je novinarima da se radi o promociji putničkog željezničkog saobraćaja koje najmlađe sugrađane upoznaje sa najpouzdanijim, najpovoljnijim i ekološki najprihvatljivijim vidom transporta.

“Za vikend smo realizovali besplatan prevoz 100 mladih polaznika odbojkaške akademije `Borac stars` iz Banjaluke do Doboja”, rekao je Malinović.

Direktor Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” Anđelka Kuzmić rekla je da već drugu godinu koriste usluge “Željeznica Republike Srpske” tokom povratka iz Petrova, gdje su mališani imali organizovan boravak u prirodi.

Ona je zahvalila i Policijskoj upravi Doboj čiji su pripadnici obezbjeđivali njihovo kretanje.

Iz “Željeznica” su najavili za sutra posebnu vožnju za učenike Osnovne škole “Sveti Sava” iz Novog Grada do Mlinske Rijeke.

Iz ove kompanije navode da su često i domaćini učenicima osnovnih škola u okviru njihovih školskih aktivnosti na kojima stiču osnovna znanja o funkcionisanju željezničkog saobraćaja, te se upoznaju sa poslovima koje obavljaju mašinovođe, otpravnici, kondukteri.

/SRNA/

Exit mobile version