Site icon olovka.info

Žestoka bitka za plasman u Katar, Srbija čeka Azerbejdžan

Dragan stojković piksi

Srbija vodi žestoku bitku za direktan plasman u Katar. “Orlovi” do kraja kvalifikacija imaju još dva meča, večeras od 20.45 sa Azerbejdžanom i narednog mjeseca s Portugalom.

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija vodi sa bodom više od Portugalaca, koji imaju odigran meč manje. Ako večeras obje selekcije zabilježe pobjede protiv Azerbejdžana, odnosno Luksemburga, evidentno je da će odluka o pobjedniku grupe pasti u njihovom međusobnom dvoboju 14. novembra.

Srbija je favorit večeras u Beogradu, ali ovaj meč može biti mač sa dvije oštrice jer šestorici reprezentativaca prijeti suspenzija, odnosno drugi žuti karton u ciklusu, koji bi ih spriječio da istrče na stadion u Lisabonu za mjesec dana.

Od njih, trojica su standardni  Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Nemanja Gudelj, a ukoliko dobiju priliku sa klupe, pažljivi moraju da budu i Uroš Spajić, Nemanja Maksimović i Nemanja Radonjić. Zbog parnih kartona večerašnji duel propustiće Filip Đuričić i Strahinja Pavlović.

“Nema slabog protivnika, svi igraju. Daćemo maksimum kako bismo opravdali poverenje naših navijača. Svaka pobeda je bitna i donosi samopouzdanje. Ova će biti jako, jako bitna utakmica pred Lisabon. Spremno dočekujemo ovaj meč. Respektujemo svakog protivnika. Mi smo favoriti i ne bežimo od toga. To moramo da pokažemo na terenu. Pratićemo utakmice Portugala i nadati se njihovom kiksu”, kaže krilo Srbije Filip Kostić.

(Nezavisne)

Exit mobile version