Site icon olovka.info

Završen 2. Doboj kup u organizaciji ŠF Rudanka Omorika PET – igrala generacija 2007.

rudanka omorika PET

2. doboj kup - generacija 2007

U nedjelju, 15. decembra, 2019, u sali OŠ Radoje Domanović u Osječanima kod Doboja, odigran je posljednji takmičarski dan u sklopu drugog zimskog turnira “Doboj Kup” koji organizuje Škola fudbala Rudanka Omorika PET.

Posljednjeg dana turnira takmičili su se djevojčice i dječaci rođeni 2007. Ukupno je učestvovalo 18 ekipa koje su bile podijeljene u 4 grupe.

Konačni poredak i najbolji pojedinci (2007):

  1. ŠF Napredak Zavidovići
  2. ŠF Perfekt Srebrenik
  3. MNK Glavica Doboj
  4. BAAP Evrogol Pelagićevo

Što se najboljih pojedinaca tiče, najbolji golman je bio Ibrić Tarik iz ŠF Perfekt iz Srebrenika, a najbolji igrač je Ajdin Muharemović iz ŠF Napredak iz Zavidovića

Sve u svemu, na ovogodišnjem 2. Doboj kupu, u konkurenciji ukupno 6 generacija, učestvovalo je 98 ekipa. Svi događaji i utakmice u sklopu takmičenja prošli su u fer i sportskom nadmetanju kao i navijanju bez ijednog incidenta!

Na ovogodišnjim takmičenjima koje organizuje ŠF Rudanka Omorika PET (dva turnira – zimski i ljetni) učestvovalo je ukupno 213 ekipa (98 na zimskom Doboj kupu i 115 na ljetnom turniru).

Ove cifre su obilježile ovogodišnje turnire, a što se tiče Škole fudbala Rudanka Omorika PET kao organizatora, oni već kreću sa pripremama za ljetni turnir koje se, sada već tradicionalno, odigrava u junu, a 2020. godine turnir će biti održan od 19. do 21. juna.

Exit mobile version