Site icon olovka.info

Zašto žene vole starije muškarce: Otkrivamo vam 6 razloga!

stariji muškarci

Sigurno ne postoji žena koju makar jednom nije privukao stariji muškarac, a evo zašto “padaju” na njih…

Mnoge dame odlučuju da provedu život sa mnogo starijim muškarcima, a njihove veze mnogi još uvek ne odobravaju niti shvataju. Ipak, takve ljubavi su toliko česte da u engleskom jeziku postoji čak i poseban izraz za njih, “May – December romance”.

Iako će oni najzločestiji među nama odmah pomisliti kako u takvim odnosima ne postoji ljubav, već samo interes, Bright Side je izdvojio nekoliko razloga zašto žene često padaju na starije muškarce. I ne, novac sasvim sigurno nije na prvom mestu.

1. Stariji muškarci su puno zreliji

Oni su već istražili svet i stekli određeno iskustvo. Otkrili su šta ih zanima, ostvarili su karijeru i sada se mogu potpuno posvetiti porodici i poslu.

Prošli su “divlju fazu” i sada im je u interesu da se smire.

2. Donose mudrije odluke

Ne prepuštaju se nesmotrenom riziku, već zahvaljujući životnom iskustvu, koje ih je naučilo mnoge lekcije, donose mudrije odluke.

3. Veze sa njima su stabilnije

Znaju šta žele i ne opterećuju ni sebe ni druge nepotrebnim igricama.

4. Više pomažu u kućnim poslovima

Znaju da je to ženama bitno i ne misle da će pomoganjem u kućnim poslovima izgubiti deo svoje muškosti. Osim toga, verovatno su iskusili samački život kada su takve poslove i onako morali sami obavljati.

5. Znaju da prema ženama treba da se odnose sa poštovanjem

Oni razumeju šta ženama treba i šta će ih usrećiti, a tokom proteklih ljubavnih veza su verovatno naučili i kako izbeći pojedine probleme pa je veza sa njima mnogo jednostavnija. Osim toga, nisu fokusirani samo na sebe te više pažnje posvećuju svojim partnerkama nego što to čine mlađi muškarci.

6. Pružaju osećaj sigurnosti

Dosad su verovatno već izgradili karijeru, ali i finansijsku stabilnost, te više nisu u potrazi za ljubavnim avanturama nego za stabilnim odnosom. Kombinacija svega toga ženama pruža osećaj sigurnosti.

cosmopolitan.rs

Exit mobile version