Site icon olovka.info

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić u posjeti proizvodnim kapacitetima i Vazdušnim snagama Oružanih snaga Republike Italije FOTO GALERIJA

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu sa zamjenikom ministara odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirkom Okolićem, boravi u posjeti Vazdušnim snagama Oružanih snaga Republike Italije i proizvodnim kapacitetima kompanije Leonardo helicopters u Milanu, sa ciljem sagledavanja odbrambenih proizvoda i opreme koju proizvodi ova kompanija.

Tokom obilaska proizvodnih kapaciteta Leonardo Helicopters kompanije, diskutovalo se o helikopterima pogodnim za naše uslove te je izvršen probni let. Delegacija MO i OS BiH je prisustvovala i prezentaciji simulatora letenja, gdje su se piloti OS BiH uvjerili u kvalitet i rad kompanije.

Delegacija MO i OS BiH boravi u Republici Italiji od 27. do 31. marta 2022, a uz zamjenika ministra Okolića, u delegaciji su i šef Odsjeka za politike upravljanja i zaštite zračnog prostora brigadir Slaven Hrkač, savjetnik zamjenika ministra Vuk Savić, te ispred ZŠ OS BiH pukovnik Almir Halebić i major Kerkez Miroslav.

(Ministarstvo odbrane BiH)

Exit mobile version