Site icon olovka.info

VW električni krosover ID.4 maskirao u Opela VIDEO

električni krosover id.4

VOLKSWAGENOV električni krosover ID.4 je uhvaćen usprkos zanimljivoj kamuflaži.

Prototipi novih modela najčešće se maskiraju folijama ili pak u ranijim fazama dobiju komponente serijskih modela, a sve kako bi ih se učinilo manje atraktivnim. Volkswagen je otišao korak dalje i svoj novitet maskirao tako da podsjeća na konkurentski Opel. 

Ali špijunski fotografi su ipak prepoznali ispod maske novi ID.4, električni krosover novitet s kojim Volkswagen očekuje da napravi globalni uspjeh. Dizajn je ovdje potpuno nebitan pa ne smeta prednja “opelovska” maska, kao ni primjetno manje atraktivan zadnji kraj. Nedostaju i veliki usisnici, kao i plastične obloge koje će “krasiti” novi krosover. S obzirom na lokaciju, lako je pretpostaviti da je ID.4 u Švedsku došao kako bi se još jednom provjerilo ponašanje pogona na niskim temperaturama. 

Dopadljiv dizajn i bogatija ponuda prostora čine ga kompatibilnim i za američko tržište, a ponudiće ga i ostatku svijeta. Proizvodiće se na više lokacija, a samo u američke pogone u Čatanugi uloženo je preko 700 milijuna eura. Model je postavljen na MEB platformu, a doseg će mu biti oko 500 km. Pretpostavlja se kako će slabija izvedba sa zadnjim pogonom imati 204 KS, a izvedba s AWD pogonom stotinjak KS više. Usprkos problemima uzrokovanim pandemijom, električni krosover ID.4 premijeru očekuje ove godine. 

Exit mobile version