Site icon olovka.info

Vulić: Većina na nivou BiH i dalje na tragu onoga što u obećali građanima

sanja vulić sifet podžić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su stranke koje su prvobitno pregovarale o formiranju vlasti na nivou BiH i dalje na tragu onoga što su obećali građanima, a to je dijalog i realizacija projekata na dobrobit svih.

Ona je novinarima u Sarajevu rekla da opozicija ima pravo da to oteža i da kritikuje, što i jeste njihova uloga.

Govoreći o kritici opozicije iz Republike Srpske u vezi sa imenovanjem novih kadrova u institucijama na nivou BiH, Vulićeva je istakla da je to ne čudi jer je opozicija dugo vremena “držala” te fotelje, čak i onda kada je SNSD bio na vlasti na nivou BiH.

Komentarišući prijedlog zakona o platama Šerifa Špage i njegovo usvajanje u Predstaničkom domu, Vulićeva je naglasila da budžet još nije usvojen, te da će sačekati prijedlog novog ministra finansija i Savjeta ministara.

Stav kluba poslanika SNSD-a jeste da na čelu Ministarstva finansija imamo čovjeka od struke i znanja i apsolutno ćemo slijediti preporuke i stav Ministarstva finansija. Šta bude stav Zorana Tegeltije i njegovog tima to će biti stav kluba poslanika SNSD-a – naglasila je ona.

Govoreći o prijedlogu poslanika SDA Safeta Keše da se dnevni red današnje sjednice dopuni zahtjevom Tužilaštvu BiH “da procesuira predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog izjava o Srebrenici”, Vulićeva je rekla da to nije neobično jer dolazi iz dijela bošnjačkog političkog Sarajeva koji je ranije pozivao na odmazdu protiv predsjednika Republike Srpske.

/SRNA/

Exit mobile version