Site icon olovka.info

Vulić: Šmit je običan luzer, njegove odluke iluzija

sanja vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Sanja Vulić rekla je danas da je odluka Kristijana Šmita čista iluzija, a da je njemački turista običan luzer.

“Smatram da Šmitu dajemo previše na vžanosti budući da on nije dobio saglasnost Savjeta bezbjednosti i nije visoki predstavnik. U BiH ne postoji visoki predstavnik dok ga ne potvrdi S.avjet bezbjednosti. Njegove odluke su čista iluzija, a on je jedan običan luzer“, rekla je Vulićeva.

Vulićeva naglašava da Republika Srpska treba da nastavi da radi ono što je i do sada radila a to je da se borimo za stabilne institucije, da se štite interesi srpskog naroda.

Ona je dodala da su imali informacije iz Šmitovog kabineta da je dugo razmatrao mogućnost da smijeni predsjednika Republike Srpska Milorada Dodika, ali da je odustao do te namjere, svjestan da nije visoki predstavnik i da se i te kako plaši eventualne reakcije iz Srpske.

Vulićeva se osvrnula i na Šmitove komentare da on štiti ineterse građana Republike Srpske.

“Ko si ti da štitiš interese građana Republike Srpske“, upitala je Vulićeva.

Ona je podsjetila da su građani Republike birali svog predsjednika i on štiti njihove interese i postoje instucije koje štite interese građana Republike Srpske.

Vulićeva je dodala da je Republika Srpska opredijeljena za dejtonsku BiH.

“Ali onu dejtonsku bih koja apsolutno omogućava sva prava koja mi po Dejtonu imamo“, rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da Šmit želi po svaku cijenu da ostane u BiH i uljuljkano živi, budući da mjesečno, kako kaže, zarađuje oko 50.000 KM.

“Međunarodna zajednica se trudi da ovaj prostor ostavi pod svojoj šapom i da upravlja sa svima na političkoj sceni“, poručila je Vulićeva.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Sanja Vulić bila je gost naših Centralnih vijesti. Sa Vulićevom smo razgovarali i o jučerašnjem sastanku lidera stranaka u Konjicu.

Opširnije pogledajte u prilogu ATV.

/ATV/

Exit mobile version