Site icon olovka.info

Vratila se Bundesliga: Strašna Borusia razbila Šalke, Ibišević zabio protiv Hofenhaima

vratila se bundesliga

Nakon više od dva mjeseca pauze bundesligaši su se vratili na terene, a u velikom derbiju Borusia Dortmund je pred praznim tribinama Signal Iduna Parka razbila Šalke rezultatom 4:0.

Prvi pogodak nakon pauze u ovom 26. kolu Bundeslige postigao je Haland koji je pospremio loptu u mrežu nakon proigravanja Hazarda.

U posljednjoj minuti prije odlaska na odmor Gereiro je udvostručio vodstvo udarcem iz prve nakon idealnog dodavanja Brandta.

Ista raspoložena četvorka je nastavila terorisati Šalke i u nastavku meča. Prvo je raspoloženi Brandt asistirao Hazardu za 3:0, a odlični Gereiro je ponovo bio strijelac, ovaj put nakon dodavanja Halanda. Ujedno je 4:0 bio i konačni rezultat današnje utakmice.

Borusia je na drugom mjestu Bundeslige s jednim bodom manje od lidera Bajerna, koji ima i jednu utakmice više za odigrati. Šalke je pao na osmu poziciju.

Hertha je s uvjerljivih 3:0 slavila na gostovanju kod Hofenhaima. Ekipa iz Berlina je u vodstvo došla autogolom Akpoguma, a onda je naš bivši reprezentativac Vedad Ibišević udvostručio prednost golom glavom u svom rutinskom stilu. Kunja je postavio konačnih 3:0. Ibišević je kao kapiten igrao do 79. minute, dok Ermin Bičakčić nije ulazio u igru za domaću ekipu.

Wolfsburg je u gostima savladao Augsburg rezultatom 2:1, Freiburg je iznenadio i remizirao protiv favorizovanog RB Lajpciga, dok su Fortuna i Paderborn odigrali meč bez pogodaka.

Klix.ba

Exit mobile version