Site icon olovka.info

Volonteri Udruženja paraplegičara regije Doboj uručili prehrambene pakete

doboj Zoran Panić

Volonteri Udruženja paraplegičara regije Doboj uručili su prehrambene pakete za 10 socijalno ugroženih porodica povodom Međunarodnog dana volontera.

Koordinator ovog udruženja Zoran Panić rekao je Srni da su paketi uručeni u okviru humanitarne akcije “Niste sami, mi smo uz vas”.

“Volonteri su pomoć uručili korisnicima koji su sami ili su narušenog zdravlja, teško pokretni, nepokretni – zavisni od tuđe pomoći”, naveo je Panić.

Prema njegovim riječima, tri paketa uručena su kao podrška Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj, a ostali su obezbijeđeni iz sredstava Volonterskog servisa Republike Srpske.

On je pojasnio da je inicijativa realizovana u okviru republičke akcije “Formiraj lanac” koju sprovodi Volonterski servis Republike Srpske uz finansijsku podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Panić je najavio da Udruženje paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih lica sa invaliditetom regije Doboj u partnerstvu sa dobojskim Centrom za socijalni rad, ponovno uspostavlja rad lokalnog volonterskog servisa koji je djelovao sve do katastrofalne poplave 2014. godine, kada su uništene prostorije, sredstva i oprema za rad.

Panić kaže da je u toku realizacija malog granta socijalne usluge i socijalno preduzetništvo u lokalnoj zajednici koji realizuje Udruženje paraplegičara regije Doboj u saradnji sa Udruženjem distrofičara regije Doboj u okviru projekta “Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva”.

On navodi da projekat finansira EU, a realizuju nevladina udruženja LIR i “Arbajter samariter bund”.

“Pozivamo sve koji žele da dio svog vremena posvete ljudima i zajednici u kojoj žive jer volontiranje je aktivnost od opšteg interesa za Republiku Srpsku kojom se doprinosi poboljšanju kvaliteta života, aktivnom uključivanju građana u društvene procese i razvoju humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva”, rekao je Panić. 

Foto: rtvdoboj.org/Arhiva

/SRNA/

Exit mobile version