Site icon olovka.info

Vlasnici Njukasla iz Saudijske Arabije žele prodati prava na ime kultnog stadiona

St James' Park

Vlasnici Newcastlea iz Saudijske Arabije razmatraju planove za prodaju prava na ime stadiona St James’ Park, ali bi to učinili samo uz pristanak navijača.

Ideja dolazi nakon što je ministar finansija Saudijske Arabije Mohammed Al-Jadaan govorio o tome kako klub postaje ozbiljan konkurent u Premieršipu.

Sportsmail piše kako se razmatra o sponzorskom ugovoru kako bi se preko stadiona povećao prihod te tako i potrošačka moć u okviru ligaških finansijskih fer-plej pravila.

Prethodni vlasnik Majk Ešči preimenovao je 2011. godine ime stadiona u Sports Direct Arena, ali je ovaj potez ubrzo poništen nakon protivljenja navijača Njukasla.

Malo je vjerovatno da će se sada njihovi stavovi ublažiti s obzirom na snažnu povezanost s njihovim stadionom već 129 godina.

Međutim, navodi se kako bi ovoga puta svaki novi komercijalni aranžman zadržavao ime St James’ Park u nekom svojstvu, kao dio rebrendiranja.

Navijači bi takođe bili konsultirani i pitani da li mogu živjeti s ovakvim sponzorstvom stadiona ako to znači da će klubu stići više novca.

Kao jedna od opcija za komercijalno partnerstvo predložena je aviokompanija iz Saudijske Arabije.

Exit mobile version