Site icon olovka.info

Vlada Srbije smijenila direktora pres službe zbog prevoda “Republika Kosovo”, imenovana Divna Vidaković

republika kosovo

Vlada Srbije promijenila je čelnu osobu Kancelarije za saradnju sa medijima zbog izvještaja objavljenom na sajtu Vlade u kojem je bilo napisano “Republika Kosovo”, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju 9. februara, odlučeno je i da se pokrene disciplinski postupak protiv prevodioca za kog se navodi da je načinio grubu grešku u prevođenju teksta na engleski jezik.

Dodaje se i da je došlo do promjene na čelu Kancelarije za saradnju sa medijima i da je za novog vršioca dužnosti direktora postavljena Divna Vidaković.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je 6. februara za Radio-televiziju Srbije da je u jednom od izvještaja objavljenom na sajtu Vlade Srbije bilo napisano “Republika Kosovo” i navela da je riječ o grešci u prevodu.

Premijerka je navela da je to bilo napisano u prevodu na engleski jezik i ocijenila da se radi o, kako je rekla, gruboj i neoprostivoj grešci prevodioca. Dodala je da je sporna vijest odmah skinuta sa sajta Vlade.

Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Srbija ga ne priznaje kao državu. U zvaničnim obraćanjima i na sajtovima institucija u Srbiji Kosovo se naziva dijelom Srbije.

/RSE/

Exit mobile version