Site icon olovka.info

Vikend pred nama donosi sunčano vrijeme uz temperature blizu 10 stepeni

vremenska prognoza

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je kakve nas vremenske prilike očekuju za vikend. Sudeći prema tome, u većem dijelu zemlje preovladavat će sunčano vrijeme.

Sutra se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne prognozira pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake u većini područja.

Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do osam stepeni. Dnevna od pet do 11, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusa.

U nedjelju većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla i niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Temperature u sličnim vrijednostima kao i u subotu.

Početkom nove sedmice, u ponedjeljak, prije podne će još samo biti bez padavine jer se već poslijepodne i u toku noći očekuje kiše u većem dijelu zemlje. U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje mogući su lokalni pljuskovi.

Temperaturne vrijednosti u ponedjeljak i utorak kretat će se od jednog do petog stepena ujutru, do maksimalne devet, odnosno 16 stepeni na jugu.

Exit mobile version