Site icon olovka.info

(VIDEO) Na karnevalu u Imotskom spaljena figura gay para s lutkom Nenada Stazića (SDP) s petokrakom na čelu

spaljena figura gay para

Na karnevalskoj povorci „Bakove svečanosti“ u Imotskom u nedjelju je tradicionalno spaljen „Krnje“ (spaljena figura gay para), izmišljeni lik koji je kriv za sve nedaće u prošloj godini.

Za ovogodišnjeg „Krnju“, organizatori Bakove povorke su izabrali figuru gay para koji u rukama drži lutku djeteta. Na glava lutke djeta je bila nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića, a na  čijem čelu je bila nacrtana zvijezda petokraka.

Na kraju svečanosti, koja je tradicionalna prošla ulicama grada, „Krnje“ u obliku gay para sa lutkom je spaljena na imotskom trgu.

Spaljivanje “Krnje” 2020. godine u Imotskom / Foto: Preslik

– Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori – rečeno je prilikom spaljivanja „Krnje“.

No, ubrzo nakon što je vijest o odabiru i spaljivanju “Krnje” u Imotskom doprla do šire javnosti, uslijedile su reakcije i osude karnevalskih scena iz Imotskog od nekolicine saborskih zastupnika.

Arsen Bauk (SDP) je zbog karnevalskog paljenja gay para najavio podnošenje kaznene prijave protiv organizatora karnevalske povorke.

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević na svom Twitteru je napisao:

– Mladen i Ivo (gay par, op.a) su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi “palitelji” zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji. – napisao je Glavašević.

Slično je reagirao i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić. – Na karnevalu u Imotskom spaljena je figura istospolnog para s djetetom. Dijete je, naravno, predstavljeno u liku Nenada Stazića. Grad koji nestaje, nestaje braneći predrasude zbog kojih nestaje. Udomiti predrasude i nositi ih svaki dan, to je slika pakla, napisao je Vučetić na svom Facebook profilu. Vučetić je inače poznat po svojim saborskim govorima u kojima je zagovarao pravo gay parova na usvajanje i udomljavanje djece.

Izvor Fenix-magazin/SIM/H

https://youtu.be/Jd9QYfWCcbE
Exit mobile version